Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-11-09 16:24:10 +0200 Понякога ни се струва, че списъкът с позволени и забранени дейности по време на бременността е безкраен!  6 неща, които можем да правим по време на бременността

6 неща, които можем да правим по време на бременността

6 неща, които можем да правим по време на бременността 470 900
Понякога ни се струва, че списъкът с позволени и забранени дейности по време на бременността е безкраен! 

Ето няколко неща, които спокойно можем да практикуваме в този важен и чувствителен период от живота на всяка жена!

1. Упражнения. Леките физически упражнения по време на бременността са полезни, тъй като ви поддържат в добра форма, заздравяват гърба и коремните мускули и ви помагат да се възстановите по-добре след раждането.

2. Секс. Освен ако лекарят ви изрично не ви е посъветвал да се въздържате, сексът по време на бременността е безопасен. Бебето е защитено от околоплодната течност. Когато вече сте в напреднала бременност, избягвайте да лежите по гръб по време на секс, за да избегнете притискате матката по време на акта.

3. Мийте ръцете си преди да започнете с готвенето, преди хранене, след обработка на сурово месо и след всяко използване на тоалетната.

4. Почистете дома. Повечето почистващи препарати са безопасни за бременните. Уверете се, че помещението, което чистите, е добре проветрено и винаги четете внимателно упътванията и предупрежденията на опаковките. Избягвайте да смесвате различни химикали (като амоняк и белина, например). 

5. Пътуването със самолет е безопасно, стига да нямате някакви специфични усложнения и оплаквания. Прието е, че жените могат да пътуват до 37-тата седмица на бременността. Тези от вас, които очакват две или повече бебета, е добре да преустановят пътуванията със самолет след 34-тата седмица. Преудпредете авиокомпанията и застрахователната компания за състоянието си, тъй като те могат да имат различни изисквания и съвети.

6. Посетете зъболекаря си. Бъдете стриктни и не забравяйте да се прегледате преди раждането. Според някои медицински изследвания възпаленията на венците се свързват с евентуално преждевременно раждане, така че поддържайте добра орална хигиена по време на бременността.


Източник: webmd.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори