Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-10-24 17:17:03 +0300 Поддържайте любовта жива, ако искате стабилни отношения и след появата на бебето. Не забравяйте за връзката си по време на бременността!

Не забравяйте за връзката си по време на бременността!

Не забравяйте за връзката си по време на бременността! 470 900
Поддържайте любовта жива, ако искате стабилни отношения и след появата на бебето.

Коя е най-значимата връзка, която ще имате в „новия“ си живот като родител? Изненада! Не, не става дума за връзката с красивото ви бебе, което ще се появи в дома ви след около 30 седмици. Става дума за отношенията, които имате в момента и които ще продължите да имате и занапред, с бащата на детето (факт, който много обсебени по бременността двойки са склонни бързо да забравят).

В крайна сметка, ембрионите стават бебета, бебетата стават деца, децата стават възрастни хора, които заживяват далеч от дома (и това се случва много по-бързо, отколкото сте способни да си представите), докато мъжът до вас остава (с малко късмет и много упорити грижи) за цял живот. Така че е изключително важно (и предизвикателно) да поддържате любовта жива и да запазите отношенията си и по време на бременността.

Разбира се, че ще има доста промени в двойката ви, свързани с очакването на третия човек в семейството. И тези промени са необратими (малките бебета имат огромно влияние върху живота на родителите си). Но ако изиграете картите си правилно (и го направите още от самото начало), промените всъщност ще се окажат изцяло положителни.

Първото, което трябва да направите, е отново да започнете да мислите за вас като за двойка, а не само като родители (или бъдещи родители). Разбираемо е да имате желанието да фокусирате почти цялото си внимание върху бременността и очакваното бебе и това е страхотно, стига да не избутвате от центъра връзката ви. Бебето не бива да застава между вас (въпреки че нарастващото коремче ще го направи).

Сигурни сме, че имате доста добри романтични предложения за това как да запазите жива връзката си по време на бременността. Ето още няколко идеи:

  • Романтика по график. Това е изключително подходящ момент да започнете да си насрочвате ден от седмицата за „среща“ с любимия – нещо, което, ако сте достатъчно умни, ще запазите и след раждането на бебето (въпреки че през първите месеци ще ви е далеч по-комфортно да провеждате срещите у дома).
     
  • Бъдете спонтанни. Понякога (постарайте се да е възможно най-често), без абсолютно никаква причина и напълно неочаквано, изненадайте партньора си дори с нещо дребно, като комплимент за външния му вид, който да го накара да се изчерви (поне това). Бъдете закачливи и смели! Уверете се, че сексуалният живот по време на бременността е достатъчно безопасен за бебето и забавен и удовлетворяващ за вас двамата.
     
  • Комбинирайте полезното с приятното. Защо да не съчетаете пазаруването в бебешкия магазин с вечеря и кино след това (и не забравяйте да се държите за ръце в тъмното) или пък лекарската консултация с обяд на любимото ви място за хапване.
     
  • Бъдете палави. Страстта е добре дошла! Оставяйте му провокативни съобщения, които случайно да намира през деня в джоба на дънките и които да го накарат да си мисли за вас дълго.
     
  • Обаждайте му се просто така. Не му изпращайте съобщения през деня, само за да го попитате дали не е забравил да мине през химическото чистене или да вземе мострите за боя за детската стая. Обадете му се, за да си поговорите за това как се чувствате и за да му кажете, че го обичате и нямате търпение да го видите.
     
  • Говорете. Комуникацията във връзката е важна във всеки един от етапите й, особено сега. Уверете се, че говорите достатъчно за промените, вместо просто да ги чакате безпомощно да дойдат. И се уверете, че дори когато бебето се роди, ще продължавате да общувате помежду си пълноценно и да се изслушвате (когато между вас стои плачещо новородено, предизвикателството става двойно).
     
  • Избягайте, докато още можете. Планирайте романтично бягство, преди бебето да направи пътуванията за двама почти невъзможни (ако планирате да летите по време на бременността, първо се консултирайте с лекаря си). Изберете място с удобни легла и добри условия.

    Източник: Whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори