Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-05-10 16:00:13 +0300 Карой Мехеш пристига в България за премиерата на „Ах, тази Киткат!“ Не пропускай премиерата на „Ах, тази Киткат!“ на 11 май в Сливен и 15 май в София!

Не пропускай премиерата на „Ах, тази Киткат!“ на 11 май в Сливен и 15 май в София!

Не пропускай премиерата на „Ах, тази Киткат!“ на 11 май в Сливен и 15 май в София! 470 900
Карой Мехеш пристига в България за премиерата на „Ах, тази Киткат!“

Той ще бъде специален гост на XXV Национален фестивал на детската книга в Сливен и ще се срещне с почитателите си на 11 май от 10,00 часа в камерна зала на Драматичен театър "Стефан Киров“ - Сливен.

 

На 15 май ще се състои представянето на „Ах, тази Киткат!“ в София.

Заповядайте от 18,30 часа в Унгарски културен институт „Лист“, ул. "Аксаков" 16.

Почти истински приказки за едно момиченце, което расте и става все по-умно, находчиво и палаво.

От приказките на Киткат можем да научим как изглежда петел със сто крака, защо е хубаво да си лош, защо е хубаво да си добър и коя страшна приказка завършва в гостилницата. В забавните истории участват главните герои в живота на Киткат: говорещи животни и предмети, приятели от детската градина и от училище, Великденският заек и Дядо Коледа, а също родителите, бабите и дядовците.

 

Карой Мехеш е роден през 1965 г. в гр. Печ. Първата му стихосбирка излиза през 1991 година. От 1994 г. издава новели, разкази, романи. Писал е и пиеси и приказни книги. Носител на наградите „Радноти“ и „Дери“.

 

 

 

Ето с кои заглавия ще ни изненадат от "Хермес" през май:

Историята на непослушния Пинокио с красивите илюстрации на Кантен Гребан

 

Имало едно време едно дървено човече на име Пинокио. От всичко на света то най-много искало да бъде добро момче като всички останали. Но желанието да се забавлява, често надделявало и Пинокио преминал през множество перипетии. Той бил ограбен, тикнат в затвора, продаден в циркова трупа и дори глътнат от огромна акула. Доброто му сърце и любовта към татко му Джепето обаче му помогнали да намери правилния път и да сбъдне най-голямата си мечта.

 

Очаквайте на 16 май!

 

Питър Пан е необикновено момче. Облечено е в изсъхнали листа, живее заедно с феите далеч-далеч на вълшебния остров Приказна земя и отказва да порасне.

Една нощ Питър долита в детската стая на Уенди и братята ѝ Майкъл и Джон. Посипва ги с вълшебен прашец и им показва как да полетят. Въодушевени, децата го последват в Приказната земя, където ги очакват невероятни приключения.

"Питър Пан" е част от нова серия детски класически четива с илюстрациите на Кантен Гребан.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори