Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-07-03 12:26:41 +0300 Специалистите от АГО на МБАЛ ''Света София'' прилагат новия за страната ни метод „Parryscope”, при който незабавно и без упойка се установява проходимостта на маточните тръби. Нов метод измества „цветната“ снимка при тестване проходимостта на маточните тръби

Нов метод измества „цветната“ снимка при тестване проходимостта на маточните тръби

Нов метод измества „цветната“ снимка при тестване проходимостта на маточните тръби 470 900
Специалистите от АГО на МБАЛ ''Света София'' прилагат  новия за страната ни метод „Parryscope”, при който незабавно и без упойка се установява проходимостта на маточните тръби.

Mетодът „Parryscope” е нов и за световната медицина. Представлява иновативен подход, без необходимост от анестезия, за тестване проходимостта на маточните тръби, осъществяван чрез хистероскопия. Жените, които се оценяват по този метод получават незабавни резултати – в рамките на процедурата, която отнема не повече от 15 минути.

Техниката е създадена с мисъл за пациентката и превъзхожда широко използваната „цветна“ снимка по редица показатели, като например точност на метода – над 98 %. Другите преимущества са липсата на болка и лъчево натоварване на пациентката. Избягва се и риска от алергични реакции към контрастно вещество или анестетик. При хистероскопската манипулация се оценява цялостно маточната кухина под визуален контрол, при което се изключват редица други причини за инфертилитет – полипи, миомни възли, сраствания или вродени маточни аномалии. Пациентката е в съзнание и може активно да участва, като наблюдава на монитор какво се прави, следвайки принципа ”see and treat” – проблемът и неговото решение се виждат. При желание пациентката може да има компания от близък човек до себе си по време на операцията.

Само преди броени дни АГ специалистите на МБАЛ „Света София“ – д-р Христова, д-р Въргулева и д-р Честименова се завърнаха от международното обучение за млади АГ специалисти (5 international Winners Meeting Budapest), посветено на две от най-често срещаните заболявания, с които се сблъскват гинеколозите – миомна болест и аденомиоза. Лекарите на МБАЛ „Св. София“ преминаха курс по обучение в съвременни диагностични методи – 3D ултразвук и хистероскопия. Обучението се проведе на висок клас тренажори и виртуални симулатори. От началото на 2017-та година в АГО на МБАЛ „Св.София“ се извършва „офис'' хистероскопия в специално оборудван кабинет с най-нова и съвременна апаратура.

 

МБАЛ "Св. София" ЕООД, бул. България 104, гр. София

Клиника по акушерство и гинекология

Телефон за контакт –  02/ 8184 600

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори