Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-03-21 12:28:44 +0200 Семейства, приятели, учители, социални работници по целия свят отбелязват 21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун. Обуйте си шарените чорапи за Международния ден на хората със Синдром на Даун!

Обуйте си шарените чорапи за Международния ден на хората със Синдром на Даун!

Обуйте си шарените чорапи за Международния ден на хората със Синдром на Даун! 470 900
Семейства, приятели, учители, социални работници по целия свят отбелязват 21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун.

Сложете си най-шарените чорапи, ярко оцветени чорапи, несъответстващи чорапи, дълги чорапи, къси чорапи, а защо не и един чорап?

 

Синдромът на Даун е описан през 1866 г. от Джон Лангдън Хейдън Даун - британски лекар – генетик, който дава определение "монголизъм". Сто години по-късно е открита и допълнителната хромозома, така през 1965 г. хромозомната аномалия официално получава определението "Синдромът на Даун" в чест на своя пръв откривател.

Денят - двадесет и първо число на третия месец не е избран случайно, а за да покаже, че синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-та хромозомна двойка. Идеята е предложена от членовете на Европейската асоциация на Синдрома на Даун и Синдром на Даун – International. Денят се отбелязва от 2006 година в много държави по целият свят.

Това е най-често срещаната генетична аномалия. В България със синдрома се раждат около 100 деца на година.

 

Разноцветните чорапи от години се превърнаха в символа на този ден и по цял свят хората обуват шарени чорапи, за да покажат, че светът е шарен и подкрепят хората с тази генетична аномалия!

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rich rocking odd socks today for Down Syndrome Awareness day ? ? #extrachromosome #downsyndrome

Публикация, споделена от Balance Recruitment (@balancerecruitment) на

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори