Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-07 16:14:22 +0200 7-годишното момиче има рядко хромозомно увреждане. Оливия, която не изпитва болка

Оливия, която не изпитва болка

Оливия, която не изпитва болка 470 900
7-годишното момиче има рядко хромозомно увреждане.

Оливия Фарнсуърт е малко момиче, чиято история обикали света. Тя има изключително рядка хромозомна мутация, която не й позволява да изпитва глад, умора и болка.

Получава диагнозата си, когато е на 5 години след случай, в който пада и зъбите й пробиват долната й устна. Въпреки че е имала нужда от спешна операция, Оливия не почувствала никаква болка и спокойствието й шокирало всички.
 


"Още докато беше бебе, се учудвах на това, че плаче много рядко. Често казвах, че бебето ми има свръхспособности и че не изпитва болка, но никога не съм вярвала, че това ще се окаже истина! Когато падна и нарани устните си, лекарите разбраха, че нещо не е наред, още щом я видяха".

Днес Оливия води нормален начин на живот. Храни се, но не защото е гладна, а защото вижда, че е нещо, което всички около нея правят. Също така приема медикаменти, за да може да спи по 6 часа на ден. Без тях детето издържа три денонощия без никакъв сън.
 


"Имаше инцидент, при който дъщеря ми беше влачена от автомобил по улицата. Беше ужасяващо. Не мисля, че аз самата бих могла да го преживея. Не спирах да крещя, заедно с мен крещяха и останалите ми деца. А Оливия просто се изправи, изгледа ни учудено и съвсем спокойно се върна обратно".


Едно на всеки 200 бебета се ражда с хромозомно увреждане, но всяко от тях може да е много различно, което прави тези състояния толкова редки и трудни за диагностициране.


Източник: express.co.uk

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори