Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-01-12 09:12:21 +0200 Веднъж успяло да стъпи на краката си, бебето вече е готово за първата си разходка с проходилка. Опасна ли е проходилката?

Опасна ли е проходилката?

Опасна ли е проходилката? 470 900
Веднъж успяло да стъпи на краката си, бебето вече е готово за първата си разходка с проходилка.

Да разберем защо обаче педиатрите са скептични относно използването на проходилките.

Какво трябва да знаем?

  • През последните години проходилките отнесоха толкова много обвинения за различни злополуки и наранявания, че се стигна дотам Центърът за изследвания и превенция на детските инциденти, следвайки указанията на Американската академия по педиатрия, да препоръча на родителите да спрат използването им.
  • В САЩ забраниха производството и продажбата на проходилките, тъй като движението с тях носи риск от леки и сериозни наранявания или дори фатален инцидент. Както отбелязват от „Общество за социална педиатрия“, рисковете, които носи употребата на проходилки, не биха могли да бъдат компенсирани от предимствата им.
  • Американската академия по педиатрия дори счита, че е наложително всички родители да бъдат информирани чрез медиите за опасностите и да бъдат посъветвани да унищожат вече съществуващите в домовете им проходилки или да ги върнат за рециклиране.

Ако все пак решите да използвате проходилка, за какво да внимавате:

  • Блокирайте достъпа до стълби и всякакви неравни настилки, тераси, басейни и градини, като заключите вратите към тях или поставите такива там, където липсват.
  • Винаги наблюдавайте бебето, докато е в проходилката. Не си позволявайте да го изпуснете от поглед дори за секунда.
  • Зоната, която бебето обхожда с проходилката, трябва да бъде обезопасена. Всички потенциално опасни предмети трябва да бъдат премахнати - мебели с остри ръбове, стъкла, перилни препарати, парфюми, покривки с тежки предмети върху тях, висящи кабели, електрически уреди и всичко друго, което може да нарани бебето.
  • Никога не оставяйте бебето в проходилката за повече от 15 минути.
  • Стриктно следвайте указанията на производителя за сглобяване на проходилката и обърнете внимание на всички инструкции за безопасност.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори