Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-08-25 10:59:47 +0300 Бебетата и малките деца изучават света наоколо с всичките си сетива, което често означава, че поставят почти всичко на пътя си в устата. Опасни ли са нещата, които бебето поставя в устата си?

Опасни ли са нещата, които бебето поставя в устата си?

Опасни ли са нещата, които бебето поставя в устата си? 470 900
Бебетата и малките деца изучават света наоколо с всичките си сетива, което често означава, че поставят почти всичко на пътя си в устата.

Най-опасно в такива ситуации е възможността от задавяне или отравяне, така че винаги следете бебето и предметите, до които има достъп.

Съществуват ли други рискове за здравето на любопитното ви бебе?

  • Трева. Сама по себе си, тревата не е опасна и не може да навреди на бебето. В градските парковете обаче тревните площи се третират с химикали срещу вредители. Ако не знаете точно колко трева е изяло детето, най-добре се консултирайте с лекар. Най-вероятно просто ще се наложи да давате повече течности на бебето през следващите 1-2 дни.
     
  • Водата в басейна. Тук отново единствената потенциална опасност е хлорът, който се използва за дезинфекция. Ако детето е погълнало много големи количества вода, това може да навреди на гърлото и стомаха му.
     
  • Храна за домашни любимци. Съставките на храната за домашни животни не биха могли да навредят на бебето, освен ако не сте добавили някакви лекарства в нея.
     
  • Пясък. Единствената опасност идва от там, че през пясъка минават много насекоми и животинки, някои от които (птици, плъхове и т.н.) биха могли да пренасят болести. Вероятността детето да се разболее, след като е яло пясък, е много минимална. Ако все пак забележите симптоми – покачване на температурата, повръщане, разстройство, споменете на лекаря за случая, за да го има предвид.
     
  • Насекоми. Мухи, мравки, дори червеи (които не са точно насекоми) – може би ви изглеждат доста гадно, но не биха могли да навредят на бебето. Консултирайте се с лекар в случай, че детето погълне паяк или насекомо в жило, за да сте сигурни, че няма вероятност от отравяне.


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори