Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-19 15:35:49 +0300 Кои са най-честите грешки, които родителите несъзнателно допускат по време на отглеждането и възпитанието на децата си? Петте най-чести родителски грешки

Петте най-чести родителски грешки

Петте най-чести родителски грешки 470 900
Кои са най-честите грешки, които родителите несъзнателно допускат по време на отглеждането и възпитанието на децата си?

Семейният терапевт Майк Лийри обобщава видяното в собствената си практика.

1.   Даваме им твърде голям избор. Много родители смятат, че децата винаги трябва да разполагат с безброй опции, от които сами да избират. Понякога обаче това може да затрудни и измори децата и да предизвика тревожност.

2.   Награждаваме ги за всичко, което правят. В даден момент децата нямат мотивация да свършат каквото и да е, ако не знаят предварително какво ще получат в замяна.

3.   Опитваме се да ги направим щастливи. Вместо това трябва да ги научим как да живеят така, че да са щастливи.

4.   Винаги искаме да са заети с нещо. Много родители вярват, че ако непрекъснато занимават с нещо детето си, то ще се развива по възможно най-добрия начин, но това понякога може да има точно обратния ефект. Поставете се на тяхно място. Нима понякога нямате нужда от време, в което да сте сами със себе и мислите си и сами да решите дали искате да правите нещо или просто да си починете от всичко?

5.   Не говорим с тях за нещата, които преживяват. Попитайте ги какъв ден са имали, преди да заспят. Така сънят им ще е по-спокоен, защото се чувстват обичани, закриляни и подкрепяни и знаят, че се интересувате от нещата, които ги радват и тревожат.


Източник: fatherly.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори