Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-01-11 16:11:48 +0200 Познанието е най-добрият съветник за успешно зачеване. Плодовитостта: Факти и лъжи

Плодовитостта: Факти и лъжи

Плодовитостта: Факти и лъжи 470 900
Познанието е най-добрият съветник за успешно зачеване.

Увеличават ли прегледите при гинеколога шансовете за зачеване? Влияе ли теглото на плодовитостта? Вредни ли са тревожността и стресът за желанието за дете? Може ли пушенето да предотврати зачеването?

Нека не гадаем. Познанието е най-добрият съветник за успешно зачеване. Да отделим истината от мита!

 

1. Системните прегледи при гинеколога помагат на плодовитостта.

Вярно! Годишният гинекологичен преглед е задължителен за всяка жена. Системните проверки осигуряват ранна диагностика и лечение на всички гинекологични проблеми, свързани с плодовитостта.

 

2. Теглото на жените е свързано с плодовитостта.

Вярно! Теглото е един от ключовите фактори, влияещи върху плодовитостта. И затлъстяването, и прекалената слабост причиняват нарушения, засягащи плодовитостта на жените.

 

3. Една двойка се счита за безплодна, ако безуспешно се опитва да има дете в продължение на два месеца.

Грешно! За да може една двойка да се характеризира като "безплодна", тя трябва да е правила безуспешни опити да има дете, в продължение на най-малко една година, и съответните медицински тестове трябва да са показали наличието на проблем. Фактори като стрес, неправилно изчисление на най-подходящите дни за зачатие и лошото хранене допринасят за невъзможността да се направи бебе.

 

4. Пушенето намалява шансовете за зачеване.

Вярно! Проучванията показват, че тютюнопушенето и токсичните вещества в тютюневия дим влияят на плодовитостта на жените по негативен начин. Пушенето засяга и мъжката плодовитост. Сперматозоидите на един мъж, който пуши, имат различна морфология, плътност и подвижност в сравнение със спермата на непушач. Колкото по-скоро спрем да пушим, толкова по-големи са шансовете да се увеличи плодовитостта.

 

5. Стресът и тревожността водят до безплодие.

Вярно! Тревогата и стреса на ежедневието усложняват ситуацията при много млади хора, които искат да имат деца. Това важи както за мъжете, така и за жените.

 

6. Възрастта на жената, която иска да има деца, се отразява на резултата.

Вярно! Годините играят ключова роля в подпомагането на една жена да забременее. След навършване на 35 години способността на жените да заченат намалява драстично.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори