Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-03-06 11:44:27 +0200 Преди да посрещнем бебето е добре да подготвим предварително детската му стая Подготовка на детската стая

Подготовка на детската стая

Подготовка на детската стая 470 900
Преди да посрещнем бебето е добре да подготвим предварително детската му стая

Дори и да планирате да държите бебешката кошарка непосредствено до спалнята си през първите месеци, добре е да подготвите детската стая преди появата на новия член на семейството. От момента на пристигането му ще бъдете единствено и напълно заети с грижата за него. 

Стаята трябва да бъде удобно и сигурно място, слънчева и лесно проветрива. Дарете бебето с радостна атмосфера, цветни стенни пана и всящи играчки. Изберете меки, приглушени цветове за стените и се уверете, че боите, които използвате, са нетоксични.

 

Не натрупвайте в стаята излишни предмети и в никакъв случай не я превръщайте в склад за първите няколко месеца! Ще ви трябва свободно място, за да се движите спокойно с бебето. Опитайте да осигурите място за бебешкото креватче, люлката, скрин (който да използвате за преобличане на бебето и в чиито шкафове да съхранявате дрешките му), столче за хранене и кът за игра. Намерете практични решения - снабдете се с функционални рафтове с лесен достъп. 

 

Няколко полезни съвета, които могат да са ви от полза:

  • Поставете термометър в стаята, който ще ви помага да контролирате поддържането на постоянна температура от 16 дп 20 градуса.
  • Уверете се, че няма достъпни кабели по пода и покрай стените.
  • Използвайте осветление с регулаторен ключ на светлината, за да не се събужда рязко бебето.
  • Поставете си удобен стол или кресло за кърмене в стаята, за да можете да се усамотявате на спокойствие.
  • Уверете се, че тъканите на завесите, завивките и килимите не са леснозапалими и се перат лесно.
  • Ако използвате климатик, почиствайте филтрите на всеки 2 седмици.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори