Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-02-27 13:49:59 +0200 Кърменето е интимен момент между майката и бебето. Пози за кърмене

Пози за кърмене

Пози за кърмене 470 900
Кърменето е интимен момент между майката и бебето.

Позволете му да докосва с ръчичка гърдата ви, докато се храни. Вашето мъниче изпитва удоволствие от контакта с вас.

Легнала

Тази поза е много удобна по време на нощно кърмене и се използва от много жени, родили с цезарово сечение.

Сложете възглавница на гърба си, за да ви поддържа легнала настрани. Положете бебето върху гърдата, като с една ръка поддържате главичката и гърба му. Ако ви е по-удобно, може да използвате още една възглавница за гърба на бебето. Дръжте правилно гърдата и доближете устата на бебето към нея, за да не се налага да се навеждате и изморявате. Колкото по-отпуснати са мускулите ви, толкова по-лесно излиза млякото. Помнете, че бебето трябва да е настрани, а не по гръб и главичката му да е обърната към гърдата.

Седнала

Настанете се удобно на нисък стол, кресло или в леглото и облегнете гърба и ръцете си на възглавници. Вземете бебето в ръце, легнало настрани. Така можете да обърнете главичката му към гърдата, без то да е принудено да я извръща. Поставете една възглавница на колената, за да доближите бебето на височината на гърдата или повдигнете леко едното коляно, за да поддържате телцето му.

С другата ръка дръжте гърдата, като поставяте палеца отгоре, близо до ареола, а останалите четири пръста под гърдата. Помнете, че не трябва да се навеждате, за да не изморявате гърба си. Поставете устата на бебето на гърдата. Пробвайте различни пози. Добре е да ги сменяте при всяко кърмене – така бебето суче равномерно от гърдата и намалява опасността от запушване на някой млечен канал (т.нар. втвърдявания на гърдата).

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори