Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-12-20 11:05:51 +0200 Как да се справим с бъркотията? Разберете сега Ползването на гърне - разлики при момчетата и момичетата

Ползването на гърне - разлики при момчетата и момичетата

Ползването на гърне - разлики при момчетата и момичетата 470 900
Как да се справим с бъркотията? Разберете сега

Всяко дете е уникално. Вярно е обаче, че момчетата са се развиват по-бавно от момичетата във физическия растеж и социалното осъзнаване. Експертите все още не са разбрали дали това е причината за късното приучване на момченцата да ползват гърнето.

Също така, тъй като момичетата развиват своите вербални и невербални комуникативни умения по-рано от момчетата, те изразяват своите потребности за "тоалет" по-добре от момчетата. Тъй като най-вече майките са натоварени със задачата да учат децата как да ползват гърнето, те съответно разбират момичетата по-добре от момчетата и това може да бъде друга причина за по-лесното свикване на момиченцата.

Обикновено майките могат да започнат с приучаването към гърне, когато детето навърши 18 месеца. Майките споделят, че момичетата често се събуждат през нощта, за да се изпишкат и избягват подмокрянето на леглото. Този навик обаче се оформя на около две години и половина. Случаят с момчетата е по-различен. Понякога те продължават да се подмокрят нощем дори след като са навършили четири. Това се случва дори когато са напълно свикнали с ползването на гърне и как да поддържат хигиената си. Много майки се оплакват, че се събуждат в средата на нощта, за да открият, че момчетата им са се напишкали и нямат абсолютно никаква представа за това. Според изследванията, момиченцата много по-бързо привикват към самоконтрола в това отношение в сравнение с момченцата.

 

Правилната позиция

Приучаването към гърне при момченцата по начало е една малка бъркотия, тъй като при сядане на гърнете членът им обикновено остава отвън и нещата приключва с опишкан под. Много майки са се сблъсквали с това, нали?

При момичетата няма такива притеснения – малък разкрач, краката й в правилната позиция и бързо наместване в гърнето - без притеснения и бъркотии.

Поставянето на подложка и удобна детска седалка ще направи нещата по-лесни за децата. Това помага за отпускане на тазовите мускули и улесняване на изхождането!

 

Без изправяне

Когато момчетата свикнат с гърнето, те могат да пишкат и акат в седнала позиция – пишкането прав е умение, което се усвоява допълнително. Може да се притеснявате, че като жена няма как да го научите именно на това, но не се притеснявайте. Може да помолите баща му да го научи. Но при всички положения, щом момчето ви започне да ходи на градина, той ще научи този трик за себе си. Всичко, което трябва да направите, е да продължите да говорите с него за това.

 

Хигиена

Има разлика в начина, по който момчетата и момичетата трябва да се научат да се избърсват след ползване на гърнето. Момичетата винаги трябва да се избърсват отпред назад. Тъй като при тях уретрата, влагалището и ануса са разположени в голяма близост и на една линия, е много лесно да се пренесе инфекция от ануса към уретрата или влагалището. Следователно, момичетата трябва да се научат да избърсват и почистват интимните си части само отпред назад. Момченцата нямат този проблем. Все пак, те също трябва да свикнат да поддържат препуциума (кожичката, която покрива главичката на члена) чист.

 

Съвети

С необходимата доза търпение можете да научите детето си да ползва гърнето в рамките на пет месеца. Просто ги накарайте да седят на него на всеки 15 минути и да го превърнат в игра. Занимавайте ги с играчки или книги или дори измислете някаква специална " награда" за успешните ползвания на гърнето.

Вдъхнете им смелост, като им позволите да се разхождат без пелени и да видят промяната.

 

Независимо от това, колко различно протича свикването с гърнето при момчета и момичета, в даден момент ще се научат да се справят сами, колкото и време да им отнеме. Така че не се притеснявайте много и нека нещата следват собствения си ход.

 

Източник: momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори