Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-04-12 09:59:22 +0300 Един разказ за грижата на родителите към децата "Последният вагон"

"Последният вагон"

"Последният вагон" 470 900
Един разказ за грижата на родителите към децата

Всяка година родителите на Мартин го водеха с влак до селото при баба му да прекара летните ваканции и го връщаха със същия влак в края на лятото.

Един ден момчето казало на родителите си:

„Вече съм голям. Мога ли просто да отида сам при баба? "

След кратка дискусия, родителите приеха.

Те стояха в очакване на влака да тръгне, сбогуваха се със сина си и му даваха някои последни съвети през прозореца, а Мартин повтаряше: "Знам! Казвали сте ми повече от хиляда пъти. " Влакът беше на път да тръгне и баща му прошепна в ухото : "Сине мой, ако се чувстваш зле или несигурен, това е за теб!" И той сложи нещо в джоба му.

Сега Мартин е сам, седнал във влака, както искаше без родителите му за първи път. Възхищаваше се на пейзажа от прозореца, а около него непознати се бутаха и вдигаха много шум на всяка спирка те влизаха и излизаха от вагона. Кондукторът на влака прави някои коментари за факта, че детето е само. Друг го гледаше с тъжни очи. Мартин се чувстваше зле със всяка минута, която минаваше.

И сега той се страхува.

Наведе глава и се разплака. Чувстваше се уплашен и сам. После си спомни как баща му сложи нещо в джоба му и треперещ търсеше онова, което му беше дал баща му.

Той намери лист хартия, на който пишеше: "Сине мой, аз съм в последния вагон!"

Това е животът, трябва да пуснем децата си, трябва да им се доверим. Но винаги трябва да сме в последния вагон, да гледаме, ако се страхуват или ако срещнат препятствия и не знаят какво да правят. Трябва да сме близо до тях, докато сме още живи, децата винаги се нуждаят от родителите си.

Завинаги в последния вагон!

 

Автор: Сотирис Калкацакос

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори