Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-31 16:04:25 +0300 Игри и забавления за априлската ваканция на малчуганите. Пролетни музеи

Пролетни музеи

Пролетни музеи 470 900
Игри и забавления за априлската ваканция на малчуганите.

От 2 до 10 април учениците излизат в дълга пролетна ваканция, която обхваща цели пет работни за родителите им дни. Няма място за паника. Защото почти всички музеи в София отварят врати за децата и се превръщат във весели места за игри и забавления. 

По време на пролетната ваканция от 4 до 8 април военноисторическият музей и "Квадрат 500" съвместно с фондация "Изиарт" организират пролетно училище за деца на възраст между 6 и 14 години.

Гръмките имена "По море, въздух и суша", "Въоръжи се", "Бойно знаме", "Медал за храброст" и "Герой" носят мисиите, в които деца между 8 и 14 години ще могат да се включат във военния музей.

Всяка сутрин те ще започват със строева подготовка с вдигане на знаме, а през деня, по време на различните мисии ще научат как да си направят пагони, ордени, знаме, ще вземат уроци по спортна стрелба и ще се занимават с много други интересни неща, обещават от музея.

Всеки ден специалистите от музея ще разказват и по една история за храброст на децата: за Васил Левски, за Никола Корчев и други герои. Заниманията ще са в специалния детски кът на музея, в основната експозиция и външните площи.

В "Квадрат 500" заниманията ще са от съвсем друго естество - свързани с изкуството. Децата от 6 до 14 години ще се научат как да правят скици и натюрморт, ще се разходят заедно с преподавателите в близките галерии и музеи и ще научат много и различни техники на изобразителното изкуство. Преподавателите в програмата са специалисти от различните музеи и студенти от университети по изкуства. За записвания:easyart.pr@gmail.com или тел. 879402405; 876753899.

Музеят за история на София предлага образователна програма за ученици от първи до пети клас. От 4 до 8 април от 9 до 16 ч. те ще се занимават с различни творчески задачи и игри на различна тематика - археология, епиграфика, етнография, изобразително изкуство, приложно творчество. Предвидено е и време за почивка и обяд. Групата за програмата "Пролет в музея" ще е от 20 деца, като е необходимо предварително записване до 31 март на сайта на музея. Цената за е 100 лв. за петте дни, като второ дете в семейството ползва 25% отстъпка.

Националният политехнически музей е гостоприемно отворен за деца между 7 и 11 години от 4 до 8 април от от 9.30 до 16 часа. В него любознателните с лекота ще се потопят в света на науката и техниката. А защо не и химията - досущ като връстниците си в училището за магия и вълшебство "Хогуортс" ще могат да си направят химичен "вулкан" и фойерверки, да "превърнат" водата във вино и обратно, да откриват "тайни" от природата и заобикалящия ги свят.

Предвидено е време за игри на открито в двора на музея, почивки и обяд. На децата се предлагат топъл чай и минерална вода, а храната се осигурява от родителите. Цената е 100 лева за 5 дни, а всяко второ и ли следващо дете от семейство ползва 2-% отстъпка. Записването е предварително и до 30 март на място – ул. "Опълченска" 66 (между 9:00 и 16:30 ч.), на тел. 02 931 80 18 или e-mail:polytechnic.pr@abv.bg. Пълната програма по дни можете да разгледате на сайта на музея.Музикално училище "Модо" кани постоянно тананикащите си деца между 5 и 11-годишна възраст и тези, които постоянно искат да гледат "Междузвездни войни", на "Star Wars Ваканция" от 4 до 8 април от 9 до 18 часа. Цената за целодневна програма е 280 лв. с обяд (по желание) – 30.00лв. за целия период. За записвания - на място на ул. "Шандор Петьофи" 55, тел. 02/ 489 0535 или info@modo.bg


Източник: dnevnik.bg/detski_dnevnik

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори