Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-03-30 10:54:03 +0300 Наблюдава се увеличение сред заболелите от COVID-19 бременни жени Проф. д-р Иван Костов за бременните и ваксините срещу коронавирус

Проф. д-р Иван Костов за бременните и ваксините срещу коронавирус

Проф. д-р Иван Костов за бременните и ваксините срещу коронавирус 470 900
Наблюдава се увеличение сред заболелите от COVID-19 бременни жени

"Отчитаме повече заразени бременни през тази трета вълна на пандемията. Моят съвет към тях е да потърсят по-рано лекарска помощ, а не да чакат до последния момент, защото това заболяване ни показа, че може да се развие изключително бързо." заяви проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на СБАЛАГ "Майчин дом", в сутрешния блок на bTV.

"Бременните жени имат понижен имунитет и могат по-лесно да се заразят. Важно е да се знае, че гинеколозите от цялата страна избрахме единен протокол - диагностично-терапевтичен за бременните жени, който ще бъде предложен през РЗИ-тата на колегите", разказва още професорът. 

,,Европейската агенция по лекарствата все още не е дала одобрението да се ваксинират бременните жени, тъй като не е добре проучено влиянието на ваксината върху тях. Моето становище, а и не само моето, е същото – нека бременните да се въздържат да си поставят ваксина на този етап. Разбира се, ако някоя все пак пожелае да бъде имунизирана, може да го направи, но само след изрично желание от нейна страна и с информираното становище на акушер-гинеколога ѝ'', уточнява проф. Костов.

 

Цялото интервю можете да гледате тук: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-ivan-kostov-vaksinite-shte-se-slagat-pri-izrichnoto-saglasie-na-bremennite.html

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори