Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-07-01 15:44:27 +0300 Ето с какво ни изненадват от Колибри в разгара на лятото! Първата българска книжарница с 360-градусова виртуална реалност

Първата българска книжарница с 360-градусова виртуална реалност

Първата българска книжарница с 360-градусова виртуална реалност 470 900
Ето с какво ни изненадват от Колибри в разгара на лятото!

Запознайте се с единствената българска книжарница с имплементирана 360-градусова виртуална реалност - Либрария! Тя вече е интегрална част от уебстраницата на издателство „Колибри“. До виртуалната книжарница се стига чрез посочения линк или от менюто на colibri.bg. Освен че ще предлага изключителна възможност за подбор и закупуване на книги във виртуална среда за първи път в България, а може би и в света, тази интегрирана функционалност към уебсайта на издателството ще предоставя 10% допълнителна отстъпка  върху абсолютно всички текущи намаления на основния сайт!  

360-градусовата разходка представлява уникално, почти сюрреалистично приключение в компанията на заглавия от най-различни жанрове, дело на всепризнати творци и мислители. Пресъздавайки интериора на физическа книжарница, триизмерната визуализация осигурява опит, който е максимално близък до сетивния. Благодарение на технологията VR интерактивното преживяване позволява 360-градусова разходка в отлично построено виртуално пространство, фактически достъп до всеки продукт, реален избор на книги и оптимизиран процес на покупка. А тази възможност е неоценима при дефицит на време и в периоди, в които спокойната разходка в градска среда е възпрепятствана по една или друга причина.

Либрария е първата по рода си виртуална книжарница - същинска литературна вселена, в която всеки обект е своеобразен микрокосмос. Покана за смислено развлечение, адресирана към всеки буден ум, но и към всички онези подрастващи читатели, инстинктивно устремени към голямата литература. На разположение ще бъдат всички налични заглавия на издателство „Колибри“ - шедьоври на световната белетристика, класическа поезия, отбрана съвременна европейска и българска проза, изобретателни трилъри, неустоими предложения за деца, научни трудове, есета и документалистика, езикови системи и учебни помагала… Специално внимание заслужават изданията от емблематичната поредица „Амаркорд“, побрала разтърсващи изповеди на най-влиятелните фигури в световното киноизкуство.

На една от „стените“ в тази удивителна книжарница неслучайно се мъдрят думите на визионера Федерико Фелини: „Няма нищо по-честно от една мечта.“ Защото единствените граници на човешкото същество са границите на неговата фантазия, а тя може да бъде отключена от съприкосновението с хубави книги.

На добър час из виртуалните селения на литературата, която произвежда мечти!

Дизайн и изработка на виртуалната книжарница: AVR1.

 

А ето и някои от новите детски издания, които може да откриете както в изключителната виртуална книжарница, така и във физическите книжарници:

116 игри за трениране на мозъка от Х. Батльори съдържа разнообразни логически, математически и езикови задачи, подходящи за деца между 8 и 12 г. възраст. Видове задачи:

- аналогии: задачи, използвани в тестовете за интелигентност;

- построяване на фигури от предварително зададени части;

- рисуване на фигури, които трябва да отговарят на определени условия;

- „магически квадрати“ от числа, които имат еднакви сборове във всеки ред, колона и др.

- разгадаване на шифри, в които чрез букви са представени цифри;

- „бягства“ на гласни и съгласни, т.е. изрази, в които трябва да се допълнят липсващите букви, така че фразите да придобият смисъл;

- кръстословици и други лингвистични игри;

- аритметични задачи, в които трябва да се стигне до определено число, като се използват други числа и се приложат подходящи операции;

- логически задачи, в които има някаква уловка.

- ключ с верните отговори и варианти на задачите в края на книгата.

Това е втората книга на Хорхе Батльори, издадена от „Колибри“ след „125 логически и математически игри“.

 

На прага на най-безгрижния за децата летен месец издателство „Колибри“ им поднася чуден сборник с приказки (превод: Светослав Минков, 320 стр.) на прочутия майстор разказвач Ханс Кристиан Андерсен.

Всеки от нас познава добре приказките на Андерсен. Но на какво ни учат те? Учат ни да сме силни и да побеждаваме, осланяйки се на доброто си сърце - като храбрия оловен войник, на доверието и обичта към хората около нас - като малката Палечка, да вярваме в себе си и в онова, което ни чака в живота - като грозното патенце. Учат ни да не униваме и да се борим до край - като войника с огнивото. Учат ни да бъдем добри хора.

Ханс Кристиан Андерсен (1805-1875) е най-големият датски писател и поет, прочут в цял свят със своите авторски приказки, преведени на повече от 150 езика и вдъхновили безброй пиеси, балети, игрални и анимационни филми. Сред тях са Храбрият оловен войник, Снежната царица, Малката русалка, Палечка, Малката кибритопродавачка, Грозното патенце. Андерсен постига международна известност още преди смъртта си. Неговата малка русалка се превръща по-късно в символ на Дания и нейният излят от метал образ днес е една от забележителностите на Копенхаген.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори