Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-26 13:31:25 +0300 Няма нищо по-очарователно и по-забавно от бебе, което се учи да говори! Първите звуци на бебето

Първите звуци на бебето

Първите звуци на бебето 470 900
Няма нищо по-очарователно и по-забавно от бебе, което се учи да говори!

Първите стъпки на детето към целта – изговарянето на членоразделни думички и изречения, ще разтопят сърцето ви!

  1. Няма точен момент от развитието на бебето, когато бихте могли да очаквате първите звуци – това може да се случи във всеки един момент още от първите седмици до седмия месец след раждането. Първоначално звуците наподобяват плахо гукане. До около третия месец повечето бебета вече имат изграден персонален репертоар от различни звуци.
     
  2. Помогнете на бебето ви, като се включите в „разговора“. Застанете достатъчно близо до него (не забравяйте, че новородените бебета все още нямат добре развито зрение) и му отговорете на неговия език. Така ще окуражите бебето да продължи с опитите си да се научи да говори!
     
  3. Говорете на бебето! Разказвайте му какво правите в момента, какви продукти използвате, докато готвите, кои дрешки сте избрали за него днес, какво пише на етикета на тази опаковка и т.н.
     
  4. Водете разговор. Въпреки че бебето не може да ви отговори, това не пречи да му задавате въпроси, на които да отговаряте сами, нали? Показвайте на детето възможно най-често какъв е моделът на водене на разговор: „Знаеш ли къде отиваме? На спирката на автобусите! Ето, отваряме вратата. Мислиш ли, че ще е много студено днес? Да, доста е студено! Дали да побързаме да се качим на топло в автобуса? Да побързаме!“.


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори