Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-07 10:41:55 +0200 Няколко са симптомите, които настъпват в първите седмици след зачеването и могат да ни подскажат резултата от теста за бременност. Първите симптоми на бременността

Първите симптоми на бременността

Първите симптоми на бременността 470 900
Няколко са симптомите, които настъпват в първите седмици след зачеването и могат да ни подскажат резултата от теста за бременност.

Няколко са симптомите, които настъпват в първите седмици след зачеването и могат да ни подскажат резултата от теста за бременност.

Първите симптоми на бременността понякога могат да бъдат сходни с тези на менструацията. Поради тази причина много жени не веднага осъзнават, че са бременни.

Подуване и болки в гърдите

Две седмици след зачеването хормоните се променят и могат да направят гърдите по-чувствителни, по-тежки и дори по-големи. Това, разбира се, е симптом, който се среща при повечето жени преди започването на тяхната менструация и сам по себе си не може да се тълкува като сигурен симптом на бременността.

Умора

В началото на бременността нивата на прогестерона се повишават рязко и предизвикат сънливост и умора. В същото време, ниската кръвна захар и ниското кръвно налягане и увеличеното производство на кръв абсорбират енергията на тялото.

Петна от кръв и менструални болки

Някои жени виждат следи от кръв около 10 до 14 дни след оплождането - време, което обикновено съвпада с датата, на която те очакват техния цикъл. Това е следата, оставена от оплодената яйцеклетка, която се загнездва в матката. Кървенето е леко, под формата на петна с мек розов цвят и продължителност 1-2 дни. В ранната бременност може също да се усещат менструални болки.

Гадене и повръщане

Друг симптом на бременността е сутрешното гадене, което всъщност не се среща само в сутрешните часове. Това е един от класическите симптоми на бременността и може да започне много рано – едва-две седмици след зачеването. Въпреки че няма официално обяснение за гаденето, изглежда, то отминава, когато нивата на естроген се покачват. Също така бременните жени имат много остро обоняние и някои интензивни миризми (храни, парфюм, цигари) могат да причинят вълни на гадене, особено в началото на бременността.

Ненаситен апетит

Сред първите симптоми на бременност е желанието за храна. По време на бременност може сами да се изненадате какви аромати и вкусове ви допадат. Подобно на повечето симптоми на бременността, тези внезапни желания на жените също се отдават на хормоналните промени, които са особено ударни през първото тримесечие. Разбира се, има жени, които използват това "оръжие", за да се радват на специално отношение от своите партньори. Никой не може да им се сърди - мотивацията им е свещена.

Главоболие

В началото на бременността, хормоналните промени може да доведат до увеличаване на притока на кръв, което, на свой ред, да предизвика леки главоболия.

Запек

Запекът е доста често срещан симптом на бременността. Увеличението на прогестерон забавя достигането и преминаването на храната през червата и предизвиква запек.

Промени в настроението

Хормоналната "буря", която връхлетява тялото в началото на бременността, може да доведе до силни колебания в настроението и да ви направи много емоционални. Тази промяна е не само един от първите симптоми на бременността, но много добре характеризира цялата й продължителност. Това се случва и поради чувството за предстоящото майчинство, което ни кара да сме по-нежни и уязвими – като една истинска майка.

Виене на свят и припадъци

Припадъците в ранната бременност не са изобретение на сценаристите на сериалите по телевизията. Причинени са от ниските нива на кръвната захар. След това, тъй като артериите се разширяват и налягането спада, може да усещате леки замайвания.

Повишена телесна температура

„Базалната“ телесна температура е температурата, която имате в момента на събуждане сутринта. Тя леко се повишава веднага след овулацията и остава на това ниво до следващата менструация. Ако редовно сте проверявали телесната си температура, за да проследите деня на овулацията и ако тя продължава да се повишава в продължение на повече от две седмици, това може да означава, че сте бременна.

Това са основните първи симптоми на бременност. Разбира се, за да знаем дали чакаме бебе или не, трябва да посетим гинеколог.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори