Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-07 12:06:28 +0200 Дори новородените бебета могат да пътуват при условие, че родителите са планирали добре пътуването спрямо неговите нужди. Първото пътуване със самолет

Първото пътуване със самолет

Първото пътуване със самолет 470 900
Дори новородените бебета могат да пътуват при условие, че родителите са планирали добре пътуването спрямо неговите нужди.

Дори новородените бебета могат да пътуват при условие, че родителите са планирали добре пътуването спрямо неговите нужди и са предприели всички необходими мерки, за да се насладят всички на първата почивка с новия член на семейството.

Лекарите твърдят, че едно новородено може да лети със самолет още от първата седмица след раждането. Те добавят обаче, че освен ако не е абсолютно наложително, е препоръчително да се изчака, докато бебето стане на поне 5-6 седмици, за да се избегне възможно микробно замърсяване. По време на полета въздухът в самолета не е добре освежен.

Предимствата

- Това е най-бързият начин да достигнете до желаната дестинация и, респективно, най-добрият начин за пътуване с бебе.

- Прави възможно дори най-трудно пътуване. Не можете да стигнете по друг начин до Азия, например, освен ако не сте решили да превърнете пътуването си в риалити формат.

- Повечето авиокомпании предлагат безплатно пътуване за бебета и деца до 2-годишна възраст.

- Добрите авиолинии имат организирани допълнителни услуги (подаръци, оказване на помощ и т.н.), за бебета и деца.

Планиране на пътуването

- Имайте предвид, че ако бебето има настинка или проблеми с ушите, това би могло доста да влоши положението по време на полета.

- Ако носът му е запушен, почистете го с физиологичен разтвор, преди да излетите, така че бебето да може да диша спокойно.

- Бебето трябва да пие нещо по време на излитане и кацане. Ако бебето все още кърмите бебето, направете го, или пък му дайте чай или мляко. Всеки път, когато бебето преглъща, напрежението върху чувствителните му ушите се елиминира.

- Сложете всичко необходимо за бебето в малка чанта, която да държите под седалката си.

- Помнете, че реакциите на бебето са напълно непредсказуеми. Някои хлапета спят по време на целия полет, колкото и дълъг да е той.

Ако започне да плаче

- Налягането по време на излитане може да причини болки в ушите на бебето. Необходимо е да му дадем нещо за пиене по време на излитане и кацане.

- Ако бебето е неспокойно, трябва да го вземете, както обикновено, но не ви е позволено да го носите на ръце из целия самолет. Бебето винаги трябва да е в безопасност на мястото си или да почива в скута ви, както ще бъдете инструктирани от стюардесите.

- Ако трябва да смените пелените, направете го възможно най-бързо и поставете бебето отново в безопасна за него позиция.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори