Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-20 09:39:55 +0300 Не е необходимо да се лишавате от ваканции или пътувания по време на бременността. Пътувания по време на бременността

Пътувания по време на бременността

Пътувания по време на бременността 470 900
Не е необходимо да се лишавате от ваканции или пътувания по време на бременността.

И все пак е добре да сте по-предпазливи, имайки предвид, че заедно с вас пътува и още едно малко човече.

Уверете се, че там, където отивате, има на разположение лечебни заведения и винаги носете със себе си картона с данните от изследванията, които сте направили до момента. Ако сте решили да пътувате в тропически страни, се информирайте добре за всички нужни имунизации и дали са безопасни за плода.

Винаги пийте бутилирана вода и избягвайте храни, които потенциално могат да предизвикат отравяния.

Автомобил

Ако се чувствате добре, може да шофирате без проблем. Добре е след 37-та седмица да се возите с придружител, който също може да шофира. Погрижете се да спирате редовно за почивки и леко раздвижване. Не забравяйте да поставяте предпазния колан под корема и по дължината на таза, така че да не изпитвате дискомфорт. Ако претърпите пътно транспортно произшествие, веднага посетете най-близката болница, за да ви прегледат, дори ако се чувствате добре.

Самолет

Имайте предвид, че някои авиокомпании не разрешават на бременни жени да пътуват след 32-та седмица без лекарско становище, че няма вероятност раждането да започне в близките 72 часа. Уверете се, че мястото ви в самолета ви осигурява бърз и лесен достъп до тоалетна. Пийте достатъчно вода и поемайте по малко суха и лека храна, за да облекчите гаденето.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори