Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 14:23:41 +0300 Много жени в Африка дават живот на бебетата си в болници без електричество и течаща вода. Раждането в различните континенти

Раждането в различните континенти

Раждането в различните континенти 470 900
Много жени в Африка дават живот на бебетата си в болници без електричество и течаща вода.

Всяка бременна жена старателно приготвя багажа си с най-необходимите неща за едно раждане, преди да отиде в болницата.

Проект на международната благотворителна организация WaterAid разкрива колко огромна може да е разликата в съдържанието на тези чанти в зависимост от това в кой край на света живее бъдещата майка, разказва Daily Mail.

В Африка например сред най-необходимите вещи попадат бръснач, с който да бъде срязана пъпната връв, и парче черен найлон, върху който да легне жената по време на раждането. Междувременно, в Лондон и Ню Йорк жените не напускат домовете си без специално масажно олио и iPad.

Хазел Шандумба е 27-годишна родилка от Замбия. Вещите, които е приготвила за раждането, включват бебешко одеялце, памучна вълна, саронг, бебешки дрешки, носни кърпички и съд за вода за миене.

„В родилното отделение в болницата няма вода“, пояснява жената. Приготвила си е и найлон, с който да покрие леглото, на което ще ражда, тъй като се съмнява, че персоналът успява да поддържа достатъчно добра хигиена между отделните раждания без течаща вода.

Нещата са доста по-различни при Деана Нейърс, на която й предстои да роди първото си дете в Ню Йорк. Нейният багаж включва музикален плеър, кокосово масажно олио, специален сутиен и възглавница и няколко различни варианти на бебешки облекла.

„Толкова съм щастлива да усещам как вътре в мен расте нов живот“, споделя Деана и допълва: „Това е истинско чудо. Също така оценявам каква късметлийка съм да живея толкова близо до една от най-добрите болници в Ню Йорк“.

Елън е на 23 и е от Малави, Югоизточна Африка. Ще роди в здравен център, който обслужва над 70 000 души и в който се раждат над 90 бебета месечно. Няма електричество, нито пък чиста течаща вода. Мястото разполага с 4 тоалетни за 400 души и разпадащи се душове без врати и покрив. Водата се събира с помпа, която обслужва местната общност от над 2000 души. В чантата на Елън има фенер, черен найлон, с който да покрие леглото за раждане, бръснач за пъпната връв и няколко кърпи за увиване.

 

Кейти Шау е на 31 и живее в Мелбърн. Родена е във Великобритания, но е живяла също и в Малави. Предстои й да стане майка за първи път. Нейният багаж включва тоалетни принадлежности, неща за хапване, бебешки дрехи, удобни дрехи и масажно олио.

„Дори само да нося тази чанта ми се струва достатъчно тежко. Не мога да си представя как бих се справила с това да нося 25 литра вода до болницата, за да съм сигурна, че ще имам с какво да изкъпя бебето си“.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори