Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-14 14:00:38 +0200 Раждането на близнаци не се различава значително от това на едно бебе. Раждането на близнаци

Раждането на близнаци

Раждането на близнаци 470 900
Раждането на близнаци не се различава значително от това на едно бебе.

Раждането на близнаци не се различава значително от това на едно бебе. С адекватната помощ на лекарите и акушерките и с усилията на майката близнаците започват новия си живот без проблем.

Начин за раждане на близнаци

- Вагинално. Естественото раждане на близнаци може да стане, ако първото бебе се спусне плавно с главата напред, а второто е заело позиция, която да позволи на акушер-гинеколога да предприеме правилните действия, за да помогне за още едно нормално раждане.

Цезарово сечение. Това става при същите обстоятелства, в които секциото се налага и при раждане на само едно бебе.

Хронология

След като шийката на матката е разширена напълно, майка започва да напъва с помощта на акушер-гинеколога и акушерката. Когато първото бебе се роди, акушерката преглежда майката, за да види как е разположено второто дете. Между раждането двете бебета могат да минат около 15 минути. След първото раждане контракциите ще започнат отново и изкуствените мембрани ще се скъсат. След като и второто бебе се роди, на майката се поставя инжекция с ергометрин, така че матката да се свие правилно и плацентата да бъде изхвърлена.

Раждането на близнаци не бива да се счита за по-болезнено от единичното раждане, но със сигурност при него има доста важни различия.

Ако и двете бебета излязат с главата надолу, раждането минава значително по-леко.

Ако някое от двете е разположено седалищно (с краката напред), тогава най-вероятно ще се наложи секцио.

Поради повишената вероятност от усложнения като отлепване на плацентата, например, след излизането на първото новородено, се изисква повишено наблюдение и на двете бебета. Затова и раждането на близнаци у дома или във вода не е възможно.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори