Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-14 14:03:19 +0200 Раждането в акушеро-гинекологична клиника ще ви даде всичко, от което имате нужда в този важен момент. Раждане в акушеро-гинекологична клиника

Раждане в акушеро-гинекологична клиника

Раждане в акушеро-гинекологична клиника 470 900
Раждането в акушеро-гинекологична клиника ще ви даде всичко, от което имате нужда в този важен момент.

Раждането в акушеро-гинекологична клиника ще ви даде всичко, от което имате нужда в този момент – постоянен контакт с лекари, високотехнологична база,  незабавни и ефективни грижи както за вас, така и за бебето.

Раждането в болница за момента остава най-често срещаната практика. Държавната или частната болница, която освен зали за раждане, разполага също и с неонатални интензивни отделения за грижа за новородени и възрастни, както и отделения по хематология, хирургия и т.н., може би ще е най-добрият избор и за вас.  

Една здрава майка се нуждае само от родилна зала и родилно отделение. Но ако имате нужда от допълнителни грижи, акушер-гинекологът, акушерката, неонатологът и останалият опитен персонал може да осигури незабавна и ефективна грижа както за вас, така и за новороденото бебе.

Как да избера най-подходящата болницата?

• В повечето случаи, когато избирате гинеколог, вие автоматично избирате и болницата, в която той работи.

• Въпреки това ще е полезно да се направи "проучване на пазара", за да разберете коя болница или клиника най-добре отговаря на вашите изисквания. Има различни видове родилни отделения (в частни клиники, болници, университетски болници, родилни домове).

• Основният критерий е дали болницата дава възможност да вземате бебето в стаята си непосредствено след раждането. Така, когато се приберете вкъщи с него, няма да сте изправени пред никакви проблеми с кърменето и къпането, защото ще сте вече обучени.

• Ако е възможно, направете обиколка на болницата или се информирайте по телефона или през интернет за това какъв е броят на леглата в стая, каква е чистотата и общата среда. Също така поискайте информация по второстепенни въпроси, свързани например с часовете за посещения, а защо не и за менюто! [Ако това е, разбира се, частна болница]

• Финансовите съображения несъмнено са от решаващо значение за избора на стая (единична, двойна и т.н.), ако става дума за частна болница.

• Един от критериите за подбор ще бъде и разстоянието на лечебното заведение от дома ви.

Колко дълго ще остана в болницата?

Продължителността на престоя си в болницата е от значение за вашето здраве и здравето на вашето дете. Обикновено това се определя от състоянието – вашето и на бебето, дали сте раждали естествено или със секцио, но в масовия случай е не повече от 3-4 нощи.

Ами ако моят лекар не може да е в болницата по време на раждането?

Той е човешко същество и има някои ситуации, които могат да го възпрепятстват да е до вас по време на раждането. Най-добре е да имате алтернативен лекар или акушерка, посочени от тях самите. Но дори да се случи така, че бебето да се роди твърде бързо и да няма достатъчно време „резервните“ специалисти да реагират, не се притеснявайте – има добре подготвени лекари, които ще ви помогнат с всичко необходимо.

Може ли мъжът ми да присъства на раждането?

След предварителна консултация с лекаря и съобразно правилата на болничното заведение, върху което е паднал изборът ви,  съпругът ви има възможността  да присъства по време на раждането.

"Бебето ми вече е на една годинка. Помня деня - сякаш беше вчера. Родих естествено, като целият процес продължи около 5 часа. Поставиха ми епидурална упойка, така че не усещах никакви болки и можех да наблюдавам процеса във всичките му етапи. Моето малко момиченце ще може да види същото, което видях и аз, със собствените си очи след няколко години! Съпругът ми, който присъства по време на раждането, поиска да заснеме раждането на дъщеря си. Така че взехме разрешение от лекаря и акушерките, и сега имаме филм от раждането на нашето бебе, който е просто идеален! ", Катерина, 28.

Забележка: Заснемането на клипове и правенето на снимки в родилната зала не е позволено в повечето родилни домове. Попитайте предварително за тези условия в болничното заведение, което сте избрали!

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори