Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-10-05 13:47:18 +0300 Нашите приятели от ИК "Колибри" отново ще зарадват децата, този път с книжка, която развива уменията за писане. Развиваме умения за писане: Проследи и оцвети

Развиваме умения за писане: Проследи и оцвети

Развиваме умения за писане: Проследи и оцвети 470 900
Нашите приятели от ИК "Колибри" отново ще зарадват децата, този път с книжка, която развива уменията за писане.

Излезе от печат Проследи и оцвети. Линии, форми, букви (104 стр., 9 лв., корица: Мила Лозанова). След 4-годишна възраст настъпва промяна в психологическото и социално съзряване на децата. Те осъзнават, че пространството за рисуване на предлагания лист има граници – долу и горе; дясна и лява граница, с които е необходимо да се съобразяват.

Настъпва моментът своевременно да се използва заложеният у всяко дете биологичен усет за равновесие и естетика. Неусетно, но целенасочено се овладяват графични умения и започва подготовката на ръката за писане. У детето се изгражда мотивация и увереност в собствените възможности и започва формиране на обща психологическа готовност за учене. Затвърдяват се представите на децата за елементите на графичните знаци. Усъвършенства се фината им моторика и се развиват графичните им умения за ориентиране в широк ред за писане и за правилен захват на молива.

Дейности, които детето учи и упражнява: рисува и пише елементи на букви; оцветява в рамките на контур; дорисува прави и криви линии по пунктир; познава символите на главните печатни букви; изписва линии и елементи по предварително указана посока за движение на ръката.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори