Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-31 11:35:05 +0300 Предстои петото издание на "Походът на книгите". Рожден ден на Андерсен

Рожден ден на Андерсен

Рожден ден на Андерсен 470 900
Предстои петото издание на "Походът на книгите".

На Международния ден на детската книга (който неслучайно съвпада с рождения ден на приказния Ханс Кристиян Андерсен) 2 април в 11 часа от детския изследователски център "Музейко" книгите ще тръгнат на поход.

Специални гости на петото издание на националната кампания за насърчаване на четенето "Походът на книгите" ще са авторите Петя Кокудева, Захари Карабашлиев и Стефан Иванов, съобщиха от асоциация "Българска книга". В продължение на няколко часа те ще четат откъси от любимите си детски книги на малките гости и техните родители. За паузите домакините от "Музейко" са предвидили работилници, в които децата ще се научат как се прави книга. 

Краят на кампанията пък идва на 23 април - денят, обявен през 1995 г. от ЮНЕСКО за Световен ден на книгата и авторското право. 

Над 35 български писатели и журналисти се включват тази година в основната инициатива на кампанията – "Известни българи четат на деца". Те ще гостуват в повече от 30 детски градини и училища в София за среща с читатели на възраст от 3 до 15 години, с които ще препрочетат откъси от своите любими детски книги. 

Част от "Походът на книгите" са още две национални кампании: "Маратон на четенето", инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация, в която с литературни събития се включват библиотеки и читалища в цялата страна, и конкурсът "Бисерче вълшебно" на сайта за детско-юношеска литература "Детски книги", в който читатели на възраст от 6 до 15 гласуват за любимите си книги.

Всички новини около инициативата можете да следите тук


Източник: dnevnik.bg/detski_dnevnik

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори