Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-30 10:00:52 +0300 Новороденото има нужда от грижите и на двамата си родители. Ролята на майката и на бащата при отглеждането на бебето

Ролята на майката и на бащата при отглеждането на бебето

Ролята на майката и на бащата при отглеждането на бебето 470 900
Новороденото има нужда от грижите и на двамата си родители.

Новородените деца не са способни да се справят и да се приспособяват към външни дразнители, инфекции и други агенти на околната среда. Естествената защита на организма им се оформя напълно едва към края на втората им годинка.

Поради тази причина ежедневната грижа за новородените допринася за правилното им и здравословно развитие. Същевременно тя има много важна роля за изграждането на взаимоотношенията между родителите и детето им.

Много млади майки не са подготвени за количеството време, което трябва да посветят на грижи към новороденото. А то е почти постоянно. Нека това бъде обаче не тревожен факт, а възможност за майката да се доближи повече до детето си и да изрази любовта и нежността си към него.

Присъствието на бащата от самото начало в живота на бебето също е от особено значение за развитието и израстването му, поради което той също трябва да бъде ангажиран в ежедневните грижи за новороденото. То има нужда и от двамата си родители, както и от любовта и вниманието им, като грижите за него не са приоритет само на единия.

От своя страна споделената грижа между родителите подпомага за засилване на емоционалната им връзка, за спокойни отношения след появата на бебето и за възможност за почивка, на единия родител, когато има необходимост от нея. Да можеш да разчиташ на партньора си и да му повериш детето, когато имаш нужда да останеш за малко насаме със себе си, е безценно.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори