Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-29 13:37:55 +0300 Кръвен тест открива състоянието още по време на бременността. Следродилната депресия

Следродилната депресия

Следродилната депресия 470 900
Кръвен тест открива състоянието още по време на бременността.

Много майки се притесняват от следрoдилната депресия, което провокира доста научни изследвания през последните няколко години.

Учени изследваха 66 здрави бременни жени, които към момента на проучването не са страдали от депресия. Чрез кръвен тест, те са измерили нивата на окситоцин по време на третия триместър на бременността. След това, 6 седмици след раждането на бебето, са проверили симптомите им на депресия.

При 13-те жени, които в миналото си са страдали от депресивни състояния, е установено, че колкото по-високи са били нивата на окситоцин в края на бременността, толкова повече симптоми на следродилната депресия са отчетени.

Сред симптомите са будене много рано сутрин и невъзможност за повторно заспиване, повишена тревожност, главоболие. Някои жени споделят за промени в храносмилателните и отделителните навици, постоянна умора и тъга, липса на апетит, чувство за тежест.

„Младата майка знае, че е нормално да се чувства щастлива и когато това не е така, тя се притеснява, че се провалила в новата си роля“.

В момента учените се опитват да разработят метод за превантивно лечение на следродилната депресия, базирано на ранната диагностика.


Източник: dailymail.co.uk

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори