Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-19 13:01:37 +0300 Преди, по време и след. Стъпка по стъпка. Смяна на пелените

Смяна на пелените

Смяна на пелените 470 900
Преди, по време и след. Стъпка по стъпка.

Преди смяната на пелените се уверете, че сте подготвили всичко необходимо и се погрижете стаята да е топла и да не се създава течение.

Почистете бебето добре дори в случай, че пелената не е зацапана и кожата изглежда суха. Използвайте хладка вода за почистването и отделяйте особени грижи на гънките на кожата. Не забравяйте да почиствате бебето винаги отпред назад, за да не пренесете бактерии от ануса към гениталиите. Мокрите бебешки кърпички също са ефикасен начин за почистване и са практични.

Бебето вече е готово да бъде повито с чиста и суха пелена. След като изберете правилния размер, отворете пелената и поставете задната половина на дупето на бебето. Страничните ленти трябва да останат от двете страни на кръстчето му. Повдигнете предната част на пелената, за да мине между крачетата и я поставете върху коремчето. Залепете страничните ленти. Ако виждате, че бебето не се чувства добре, преместете лепенките.

Ако бебето е момче, не забравяйте при всяка смяна на пелената да поставяте пениса му надолу, за да се избегне възпаление на пикочния мехур.

Бебето може да има нужда от време, за да свикне с процедурата по смяна на пелените. Помогнете му, като преди повиването му направите лек масаж. След като вече е чисто и спокойно, бебето е готово за игра!

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори