Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-06-07 13:36:30 +0300 “За света ти може да си един човек, но за един човек ти може да си целия свят!” Стани донор на яйцеклетки в 6 стъпки

Стани донор на яйцеклетки в 6 стъпки

Стани донор на яйцеклетки в 6 стъпки 470 900
“За света ти може да си един човек, но за един човек ти може да си целия свят!”

От тази мисъл на Нобеловия лауреат Габриел Гарсия Маркес са водени екипът, но също и дарителите, и реципиентите на донорската програма на Медицински комплекс „Д-р Щерев” OPTIMA EGGS. Ако и вие сте от хората, които вече са приели дарителската мисия в сърцето си, ето как можете да станете донор на яйцеклетки в 6 лесни стъпки.

1. Позвънете 
Ако искате да дарите шанс за бъдещ живот с помощта на Медицински комплекс „Д-р Щерев”, трябва да се свържете с тях на телефони 0894 511 586 и 0892 225 974 или чрез имейл donation@shterevhospital.com. Така ще получите час за консултация с координатор по програма OPTIMA EGGS, ще бъдете поканени на събеседване в болницата и ще получите разяснения за всички медицински, правни и етични аспекти на процедурата.

2. Първата среща
Първата среща цели да ви даде информация за всичко, което ви предстои, в това число продължителност и специфики на процедурата. Координаторите на OPTIMA EGGS са опитни и ще ви преведат през целия процес с внимание и усмивка. Те ще ви насочат към лекар от екипа на болницата за следващата стъпка.

3. Прегледът
Лекарят ще извърши общ медицински преглед и ще ви назначи пълен набор от гинекологични, хормонални, серологични и генетични изследвания. Когато се набавят всички изследвания и документи и след синхронизиране на менструалните цикли на донорката и реципиентката, се пристъпва към същинската процедура.

4. Процедурата: стимулация
Стимулацията на дарителката започва от втори или трети ден на цикъла и продължава от 10 до 14 дни. Процедурата започва с прилагане на медикаменти под формата на подкожни инжекции с цел стимулиране на яйчниците за развитие на достатъчен брой фоликули. Най-често са необходими от 1 до 3 подкожни инжекции дневно, като пациентките могат да си ги поставят сами или да идват на място в клиниката. За узряването на яйцеклетките е необходима една финална инжекция, която се поставя в точен час. В деня на пункцията жената трябва да е гладна и жадна, като преди това е минала консултация с анестезиолог.

5. Процедурата: пункция
Пункцията се извършва под краткотрайна венозна упойка. Тя продължава 15–20 минути и е напълно безболезнена. На пациентката се прави последващ гинекологичен преглед, целящ да установи общото ѝ състояние. След кратък престой и следене на артериалното налягане, донорката получава съвети за режима си след манипулацията и може да напусне болницата.

6. Условията
Донорите не носят отговорност за изхода от процедурата и настъпилата бременност, за което предварително са подписали нотариално заверена декларация за информирано съгласие. Те трябва да са на възраст между 18 и 34 години при неродствено и между 18 и 38 години при родствено даряване, а също да имат поне едно живородено дете. Освен медицинските прегледи, донорите не трява да имат фамилна анамнеза за наследствени заболявания, а тестовете им за HIV, HBV, HBC и сифилис следва да са отрицателни.

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори