Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-08-10 12:09:03 +0300 Издателство „Колибри“ предлага на малките си читатели прекрасно илюстриран сборник с произведения за деца от Асен Разцветников. Вече в наличност! Стихотворения, гатанки и приказки от Асен Разцветников

Стихотворения, гатанки и приказки от Асен Разцветников

Стихотворения, гатанки и приказки от Асен Разцветников 470 900
Издателство „Колибри“ предлага на малките си читатели прекрасно илюстриран сборник с произведения за деца от Асен Разцветников. Вече в наличност!

"Стихотворения, гатанки, приказки" (68 стр., 16 лв., твърда корица) съдържа жизнерадостни детски творби, изпълнени с топлина и любов. Автор на корицата е Мила Лозанова.

Асен Разцветников (1897 – 1951), чието истинско име е Асен Коларов, е сред емблематичните имена в българската литература като поет, писател и преводач. Роден е в с. Драганово, Великотърновско. Започва да пише стихове още като ученик. Завършва славянска филология и право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Посещава лекции по естетика във Виена и Берлин. Работи като учител и сътрудник на редица списания, сред които и „Златорог“. Превежда редица значими автори от старогръцки, френски и немски език.

През 30-те години на XX век се насочва предимно към творчеството за деца. Стиховете му са ведри и шеговити и до днес са сред любимите творби в българската детска литература. Автор е на многобройни книги за най-малките: „Юнак Гого", „От нищо нещо", „Хороводец Патаран", „Комар и Мецана", „Щурчовото конче", „Сговорна дружина" и др.

 


 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори