Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-01-04 10:34:25 +0200 Освен вълнение и радост, кръщенето създава и сериозни трудности, особено за жените, родили първото си дете. Стресът от кръщенето

Стресът от кръщенето

Стресът от кръщенето 470 900
Освен вълнение и радост, кръщенето създава и сериозни трудности, особено за жените, родили първото си дете.

Освен вълнение, приятна емоция и радост, кръщенето създава и сериозни трудности, особено за жените, родили първото си дете. Постарайте се да организирате процеса навреме, интелигентно и без стрес.

  • Не се нагърбвайте сами с всичко, което кръщенето изисква. Споделете отговорностите  и помолете някой от близките си да отбелязва всичко, което трябва да се направи, за да ви подсеща за важните неща.
  • Започнете навреме. Колкото повече време имате, толкова по-спокойни ще бъдете до самия край на организацията.
  • Помнете, че този ден е важен за детето ви и ще му се случи само веднъж. Няма ли да е жалко да пропусне радостта и вълнението заради стреса и напрежението на родителите? Отпуснете се и се насладете на момента!
  • Бебетата усещат съществуващото напрежение, особено когато то идва от най-близкия им човек – майката. Дръжте се спокойно и окуражавайте детето. То наистина се нуждае от вас в този момент.
  • В деня на кръщенето ще имате нужда от време, за да подготвите себе си и детето. Помолете учтиво приятелите и роднините да ви изчакат в църквата, вместо да се събирате преди това у дома ви. Последното нещо, което ви трябва, е цял куп развълнувани близки в хола ви няколко часа преди събитието. Дори да са добронамерени, ще ви донесат напрежение и стрес.
  • Помолете за помощ някой от близките си, който да се грижи за бебето, докато подготвяте тоалета и прическата си. В идеалния случай, тези няколко часа е добре да бъдат прекарани някъде без бебето наоколо. Плачът ще ви разсее и през почти цялото време ще сте толкова загрижени, че няма да можете да се наслаждавате на процеса, а все пак този ден е празник и за вас.
  • Ако това не е възможно, организирайте програмата на бебето и вашата собствена така, че да ви е удобно. Използвайте времето, в което то спи, за да се погрижите за външния си вид.
  • Не се изтощавайте още преди да е дошъл деня на кръщенето. Пазете силите си за големия ден - ще се нуждаете от много енергия.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори