Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-10-05 14:42:03 +0300 5+1 неща, които родилката иска да чуе по време на раждането. Съвети към бъдещия татко

Съвети към бъдещия татко

Съвети към бъдещия татко 470 900
5+1 неща, които родилката иска да чуе по време на раждането.

Ако сте решили да присъствате със съпругата си в родилната зала (и избраната от вас болница го позволява), ето какво може да направите и какво да избегнете, за да може вашето присъствие да придобие реален смисъл!

  1. Преди раждането да започне ще трябва да помогнете на жена си да намери по-комфортно положение в леглото, да я повдигате или завъртате настрани. Може да й отвличате вниманието и да й помагате да остане спокойна, когато й поставят упойка, да й предложите вода, да изтриете потта й, да й говорите или просто да държите ръката й.
     
  2. Опитайте се да избягвате въпроси като „Боли ли те“ и „Как се чувстваш“, защото е почти сигурно, че я боли и най-вероятно не се чувства добре. Не й напомняйте това, което иска да забрави. Измислете неща за казване, които са по-малко предвидими.
     
  3. Хуморът е ключовата дума за всички деликатни положения. Направете всичко възможно и разведрете напрежението с шега.
     
  4. Ако и вие се почувствате развълнуван, изплашен, обезпокоен, направете така, че с нищо да не се издадете. Някой трябва да се покаже силен в този момент. Ако не успеете, по-добре излезте навън.
     
  5. Запомнете, че вдишванията са изключително необходими и й задавайте ритъма всеки път, когато го губи.
     
  6. Полезно е да й напомняте, че е наближил часът, когато бебето ще се роди и че каквото и да става, краят наближава и следват само щастливи моменти.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори