Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-21 12:02:41 +0300 9 искрени съвета за бременността от жена, която вече е минала по този път. Съвети от една майка към една бъдеща майка

Съвети от една майка към една бъдеща майка

Съвети от една майка към една бъдеща майка 470 900
9 искрени съвета за бременността от жена, която вече е минала по този път.

1. Дори бременността ви е да била планирана, е възможно, при вида на втората чертичка на теста, да се разколебаете за момент и да изпитате страх от предстоящото. Това е нормално и не бива да изпитвате вина. 

2. Ако включвате достатъчно зеленчуци и плодове в менюто си и се движите, не е нужно непрекъснато да гледате какво показва кантарът. Полагате грижи и това е най-важното.

3. Спрете се на не повече от 1-2 надеждни източника на информация и им се доверете. Иначе рискувате да се изгубите в морето от съвети и предупреждения.

4. Погрижете се за оралното си здраве.

5. Масажите за бременни си струват.

6. Не се затрупвайте с бебешки дрехи - ще се изненадате от колко малко дрехи се нуждаят новородените.

7. Помнете, че хората, които не очакват дете, също имат своите проблеми. Не фокусирайте всички разговори около бременността си.

8. Не купувайте само розови или само сини неща за бебето в зависимост от пола. Децата много рано усещат какви са очакванията ни от тях и много трудно ще излязат от стереотипа, който сме им наложили веднага след раждането.

9. Мислете си за раждането като за върха на планината, а не като за ръба на стръмна скала.


Източник: spacefem.livejournal.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори