Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-06-12 10:48:37 +0300 Ефективни съвети за по-лек бебешки сън през лятото Сънят на бебето

Сънят на бебето

Сънят на бебето 470 900
Ефективни съвети за по-лек бебешки сън през лятото

В края на юни очакваме повишаване на температурите със стойности, характерни за лятото, и това може да свари родителите на новородени бебчета неподготвени. Жегата може да повлияе негативно на бебешкия сън и да направи детето ви неспокойно.

В тези случаи педиатрите посочват, че сега, когато температурите са над нормалните, е добре да се уверите, че стаята на бебето е с постоянна температура.
За новородените правилната температура е около 22°C - 25°C. За по-големите бебета (възрастта от 2 до 36 месеца) трябва да е около 20°C.
За да създадете прохладна среда за вашето бебе, спуснете завесите и отворете прозорците, така че въздухът да циркулира активно и да охлажда стаята.
Уверете се, че слънцето не напича директно бебешката кошара или легло.
Изберете леки памучни одеяла и лека пижама, докато при много високи летни температури, ако не охлаждате дома си с климатик например, можете да оставяте бебето голо, само по памперс през деня, както и в най-горещите летни нощи.

С развитието на модерните климатични системи вече много домакинства ги използват за поддържане на оптимална температура и приятна атмосфера вкъщи.
Но помнете:

  • Преди пускането на климатика в експлоатация, той трябва да бъде добре поддържан - грижете се да спазвате инструкциите на производителя за годишна профилактика и често почистване на филтрите.
  • Уверете се, че въздухът от климатика не пада върху бебето, особено когато то спи.
  • Ако искате да оставите климатика през цялата нощ в стаята, където бебето спи, оставете прозореца отново малко отворен и покрийте бебето с чаршаф.
  • По време на работа на климатика ще бъде добре бебето да бъде облечено в леки памучни дрехи.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори