Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-30 11:54:59 +0300 Професионалният опит на Павлинка Герина като акушерка започва през 1992 г. в І АГ „Св. София“ гр. София в отделение за интензивни грижи за новороденото и продължава във ІІ МБАЛ. С бебето у дома

С бебето у дома

С бебето у дома 470 900
Статия на Академия за родители
Професионалният опит на Павлинка Герина като акушерка започва през 1992 г. в І АГ „Св. София“ гр. София в отделение за интензивни грижи за новороденото и продължава във ІІ МБАЛ.

Основател на училище за родители „Аз и Супер Мама“. През 2011 г. завършва Класическа хомеопатия в ЦЗО Едикта“.

 

От какво има нужда бебето у дома? От топлина. От храна. От легло. От люлка и от гушкане. От общуване. От добър съветник. От една щастлива и спокойна майка.

По време на кърмене бебето не може да остане в една позиция. То, както и майката, има нужда от смяна на позицията. Променяйте позата, създайте си такъв комфорт, че времето, прекарано в кърмене, да ви е приятно.

Майчината кърма променя състава си непрекъснато. На първия ден тя има едни хранителни качества, на петия – други, на десетия – трети и т.н. Във всеки един ден кърмата има такива съставки, каквито са нужни на бебето в този момент. Никое адаптирано мляко не си променя хранителните съставки според нуждите на вашето бебе.

Ключът за стимулиране на кърмата е бебешката уста върху майчиното зърно. Никакви лекарства, билки, помпи и други не могат да стимулират кърмата.

Масаж се прави на бебето след 40-ия ден от раждането и когато то тежи повече от 4 кг. Преди това ставите и сухожилните връзки са изключително крехки.

Грешно е твърдението, че бебето не трябва да се поставя по корем, преди да стане на 3 месеца. То може да се слага по коремче веднага след като се роди. Тази поза стимулира развитието на двигателната дейност и гръбначния стълб.

Обработката на пъпа се прави с 90-градусов спирт. 75-градусовият не може да изсуши достатъчно бързо пъпния остатък. Къпането се разделя на 2 етапа: преди да падне пъпа и след като падне.

 

Повече по темата можете да научите от лекцията на Павлинка Герина:

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори