Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-13 11:48:25 +0300 Какво можем да правим с малчуганите навън на 14 и 15 май? Уикенд занимания с децата

Уикенд занимания с децата

Уикенд занимания с децата 470 900
Какво можем да правим с малчуганите навън на 14 и 15 май?

Ако се чудите какви занимания навън ви очакват през предстоящите почивни дни, тази информация ще е полезна за вас и вашите деца!

Събота, 14 май:

- София - Woodventures продължава цикъла от архитектурни забележителности, но остава в Париж - мини-модел на Триумфалната арка ще се изработва в Двореца на щастливите хора от 10 ч до 11.30 ч за деца от 5 г до 8 г. и от 12.30 ч до 14 ч за деца над 9 г. Цената за участие е 20 лв., а второ дете от семейството заплаща 15 лв. Необходимо е предварително записване на dvorec.bg@gmail.com или телефон 0894 335 958.

- София - Шестото издание на Софийския фестивал на науката ще предложи близо 70 събития за всяка професия, възраст и занимание. Освен събитията, посетителите на фестивала ще могат да видят и науката в действие на над 27 щанда с изложби, демонстрации и експерименти, съобщават организаторите от "Британски съвет".

Затегнете коланите и се подгответе за достигане на Втора космическа скорост – това е скоростта, необходима на едно тяло, за да се освободи от гравитацията на голямо тяло като Земята и да напусне неговата орбита. 

Мястото за наука отдавна не са само лабораториите и академичните институти. Всяка година ространството около Театър "София" в парка "Заимов" се превръща в "научен панаир", а децата могат да участват в експерименти, да играят на нови и интересни игри и да научат много забавни и полезни неща.

- Пловдив - От 11.30 ч. в театър "Хенд" на бул. "Руски" 18 малчуганите могат да гледат спектакъла "Новите дрехи на краля" по Ханс Кристиан Андерсен.

- Русе - Туристическото изложение "Уикенд туризъм" и Фестивал на туристическите анимации събира изложбени пространства и сцени на открито, презентиране на продукти на художествени занаяти и изкуства, представяне на туристически анимации, демонстрации и туристически атракции в градска среда.

В градинката пред Доходното здание има ателиета на художници, които могат да бъдат посещавани и от възрастни, и от деца, тъй като се работи с различни техники, а пред Паметника на свободата се организира детска дискотека.

Неделя, 15 май:

- София - Какво е да си хирург? А тъкач или секретарка? Защо животните носят имената на човешки професии? Какво можем да научим от тях? Младши-изследователите на "Био игри" ще се отправят на експедиция в природонаучния музей, за да намерят по карта къде живеят рибата хирург, акулата дойка, птицата секретар, както и други животни.

В ателието "Животни и професии" те ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някое от тези животни и ще научат какви качества изисква всяка от професиите в човешкия свят. Всяко дете ще си изработи птица секретар и акула дойка. Това ателие насърчава работата в екип, уменията за решаване на задачи и проблеми и логическото мислене. Занятията са от 11 до 12:30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст и от 13 до 14:30 ч. за деца между 8-12-годишна възраст. Необходимо е записване на: 0889/ 996724 илиinfo@bio-game.org (между 10-18ч.).

- Пловдив - От 11.30 часа в театър "Хенд" на бул. "Руски" 18 ще се играе куклената постановка "Хитър Петър".


Източник: dnevnik.bg

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори