Храни, подходящи за деца над 2г.
Днес ви предлагаме една рецепта, която би възхитила вашето дете. А защо да не я приготвите заедно? Времето прекарано в кухнята е изключително забавно, когато майсторите вкусотийки с любимите хора!
Продукти за 4 порции:
500 гр. кайма
1 бр. сурово яйце
4 бр. варени яйца
1 глава лук
Няколко пръчици фиде или спагети (за бодли)
12 бр. черен пипер на зърна (за очи)
Чубрица, черен пипер, сол на вкус
В купа смесете каймата, ситно нарязания лук, суровото яйце и подправките.Обелените сварени яйца може да нарежете на половинки или да запазите цели.
Разделете омесената кайма на топчета. Сплескайте всяко топче и в него постави половин или цяло варено яйце. Оформете големи топчета. Най-отпред издължете лекичко, за да получите муцунка. За да направите носа и очите използвайте зърната черен пипер. Забодете пръчици фиде или спагети, за да измайсторите бодлите на вашите таралежчета. Вече готовите таралежи наредете в намазана с олио тава. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до светло кафяво.
За да ги направите още поапетитни, сервирайте върху моравка от зелена салата, зеле и украса по избор.
Bon Appetit!
Коментари