Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-30 12:30:58 +0300 Органът е отстранен по време на пубертета и върнат обратно след 15 години. Трансплантираха замразен яйчник

Трансплантираха замразен яйчник

Трансплантираха замразен яйчник 470 900
Органът е отстранен по време на пубертета и върнат обратно след 15 години.

23-годишна жена от Дубай отчаяно мечтае за бебе. Сега тя влага всичките си надежди в процедура, която никога до момента не е правена.

Когато е била дете, Моаза Алнатруши е претърпяла операция, при която яйчникът й е отстранен и замразен. Сега той е върнат обратно в тялото й с надеждата, че това ще й донесе мечтаната бременност.

Ако трансплантацията се окаже успешна, Моаза ще е първата жена, заченала чрез яйчник, изваден и замразен преди пубертета и след това имплантиран обратно в тялото.

Младата жена, която родом е от Дубай, но живее в Лондон, е била диагностицирана с генетичното кръвно заболяване бета таласемия, когато е била на 8 г. Тъй като е имало голяма вероятност прилаганата тогава химиотерапия да увреди яйчниците, лекарите решили да извадят единия и да го замразят.

Миналата година органът е изпратен от Лондон до Дания, където медицински екип е извършил трансплантацията. Оттогава насам Алнатруши и съпругът й се подлагат на ин витро лечение. Налице са 8 яйцеклетки и 3 ембриона. Един от ембрионите се очаква да бъде имплантиран през април, като лекарите дават големи надежди за успешна бременност заради младата възраст на жената.


Източник: sheknows.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори