Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-12 15:51:26 +0300 Ролята на майката във всяко едно семейство носи със себе си безспорна важност и отговорност. Трите основни типове майки

Трите основни типове майки

Трите основни типове майки 470 900
Ролята на майката във всяко едно семейство носи със себе си безспорна важност и отговорност.

Факт е, че всяка жена има свое собствено виждане и отношение относно грижата за детето й. Това, което обединява всички майки, е стремежът им да дадат най-доброто на семейството си на цената на всичи необходими усилия и лишения.

 Кои са основните типове майки? И кой от тях се вписва най-добре във вашето поведение?

1. Стриктната майка. Това е майката, която държи на дисциплината и вярва, че именно в нея се крие ключът към успешното възпитание. Тя настоява детето да се храни, играе, учи и спи по едно и също време всеки ден. Отделя много време и внимание на маниерите на детето, поведението му у дома и навън, грижата му към личните му вещи, това да е организирано във всекидневните си занимания. Особено внимателна е спрямо останалите деца, с които нейното отроче контактува. Въпреки че понякога може да изглежда сприхава и строга, обича децата си безрезервно и те го знаят.

2. Чувствителната майка. Тя непрекъснато демонстрира любовта си към детето, като го обсипва с ласки. Целува го и го прегръща по десетки пъти всеки ден. Изгражда лесна връзка с детето, защото то лесно споделя тревогите си с нея и й се доверява. Тези майки обикновено се затрудняват да бъдат строги и последователни към децата си. Склонни са лесно да отстъпват след наложени наказания и ограничения.

3. Майката дете. Тази майка се държи повече като тийнейджърка, отколкото като зряла жена. Винаги се включва във всички забавни игри и атракции и изпробва всичко наравно с детето си. Води го на всички най-интересни и дори екстремни места и танцува заедно с него на рождените дни в заведенията. Винаги знае кои са най-модерните прически и дрехи за малчугани и държи нейното дете да се отличава от останалите.


Източник: momjunction.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори