Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-10 14:46:59 +0200 След 6 месеца усилен труд изобретението е проработило успешно. Ученик направи бебешка количка за парализирана майка

Ученик направи бебешка количка за парализирана майка

Ученик направи бебешка количка за парализирана майка 470 900
След 6 месеца усилен труд изобретението е проработило успешно.

Шарина Джоунс е простреляна, когато е била едва на 5 години, и оттогава остава парализирана от кръста надолу. Сега - 30 години по-късно, когато очаква първото си дете, я измъчва въпросът как ще успее да разхожда бебето си навън при положение, че е прикована към инвалидна количка.

За късмет, жената се запознава с 16-годишния Алдън Кейн. Момчето посещава специален курс по дизайн в Мичиган, където получава задачата да измисли макет на бебешка количка за инвалиди. За да го улеснят, учителите го свързват имено с Шарина, за да проучи специфичните й потребности. След 6 месеца неуморна работа прототипът му се оказва успешен.

„Беше страхотно, че имах възможността да се срещна с нея и да обсъдим всичко, което иска и не иска от един такъв продукт“, обяснява Кейн пред WJBK News в Детройт. „Това наистина много ми помогна, за да измислим възможно най-добрите решения – как точно да работи устройството, къде ще е най-удобно да поставим чантата с пелените, дали бебешката количка да се мести или да е неподвижна“. „Най-голямата награда за мен беше това да видя Шарина да използва количката“, разказва ученикът.
 


 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори