Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-05-17 16:43:13 +0300 Във великолепното издание „Сезоните спят, поспи си и ти“ красотата на четирите сезона оживява в думи и картини с прелестната поетична адаптация на поетесата Мария Донева. У нас излиза нова римувана приказка за „лека нощ“ с илюстрациите на норвежката художничка Лиса Айсату

У нас излиза нова римувана приказка за „лека нощ“ с илюстрациите на норвежката художничка Лиса Айсату

У нас излиза нова римувана приказка за „лека нощ“ с илюстрациите на норвежката художничка Лиса Айсату 470 900
Във великолепното издание „Сезоните спят, поспи си и ти“ красотата на четирите сезона оживява в думи и картини с прелестната поетична адаптация на поетесата Мария Донева.

В „Цветовете на живота“ българските читатели за пръв път се докоснаха до вълшебните илюстрации на норвежката художничка Лиса Айсату, която обрисува живота във всичките му нюанси. В „Момичето, което искаше да спаси книгите“ малки и големи читатели откриха съмишленик в любовта си към книгите и четенето. А сега е време у нас да изгрее още една приказна история, допълнена с прелестните картини на Айсату!

В книжарниците вече може да откриете „Сезоните спят, поспи си и ти“ – римувана книжка за „лека нощ“, в която номинираната за Мемориалната награда „Астрид Линдгрен“ художничка обединява сили със своята сестра – талантливата поетеса Хади Няй.

В превод от шведски на Стефка Кожухарова и в ласкавата поетична адаптация на Мария Донева – сред страниците на тази цветна книжка рими и картини танцуват във фееричен синхрон, а четирите сезона оживяват по-красиви и пленителни от всякога.

Във вълшебния свят на „Сезоните спят, поспи си и ти“ четирите сестри Пролет, Лято, Есен и Зима се редуват нежно да полагат грижи за природата, животните и цветята, които ни заобикалят. А докато всяка една от тях създава своята магия, другите три си почиват в блажен сън.

Сред звънтящите редове на тези деликатни и мелодични стихове за лека нощ пролетта има коси от цветя, лятото разплисква смеха си от слънчева люлка, есента носи шлифер от листа, а зимата сънува топлината на коледната вечер.

От вълнението на първия сняг, през разцъфването на пролетните цветя, до магията на летните топли ветрове – „Сезоните спят, поспи си и ти“ е смайваща приказка в рими, която потапя децата в кипящия от живот и магия свят на природата.

Обагрено с великолепните картини на Лиса Айсату, това деликатно издание е истинско произведение на изкуството, което ще намери място в сърцата както на най-малките читатели, така и на всеки, влюбен в книгите.

А със звънкия си аранжимент на български поетесата Мария Донева превръща тази книжка в истинско споделено преживяване за деца и техните родители.

 

Лиса Айсату (1981) е многократно награждавана авторка, илюстраторка и художничка. Уникалният ѝ стил на рисуване я превръща в един от най-обичаните и успешни илюстратори в Норвегия. Книгите ѝ са преведени на над 30 езика, а бестселърът ѝ „Цветовете на живота“ е носител на наградата Norwegian Bookseller’s Prize за 2019 г. През 2015 година е обявена за един от десетте най-добри норвежки писатели под 35 г. от норвежкия вестник Morgenbladet. В момента тя управлява собствена галерия на островите Хвалер на югоизточното крайбрежие на Норвегия, където и живее.

Хади Няй е художничка, певица, писателка, композиторка и обичана телевизионна водеща в Норвегия.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори