Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-06-18 15:36:31 +0300 Запознайте се с Фен и Бибит - деветгодишните близначки, които си приличат единствено по своята решителност! "Фен и Бибит в Приказната гора"

"Фен и Бибит в Приказната гора"

"Фен и Бибит в Приказната гора" 470 900
Запознайте се с Фен и Бибит - деветгодишните близначки, които си приличат единствено по своята решителност!

Те са открили начин да се пренасят в Приказната гора, където са половин кралски дъщери, имат уютна къщурка и много чудати същества за приятели. С Бебедо̀, умния и ловкия, помагат на катерицата с пауновата опашка и на бебето чубугубъл, гостуват на Изобретателя и на Лъва от кораба, срещат се с малко страшната Баба Дом-би-Дом. Фен, Бибит и Бебедо̀ често са и с бавното, но много силно Чуище. Какви проблеми създава една подлютяваща подправка, какво се случва на морския бряг, твърде опасна ли е лошата кралица... Вече участвате в чудни, а понякога и смешни приключения с много неочаквани обрати!

 

Заповядайте на представянето на детската книжка "Фен и Бибит в Приказната гора" от Катерина Нейнска, с пъстрите илюстрации на Светломира Минкова. Ще се запознаете с чудноватите герои и приключенията им, ще можете да получите автограф от авторките. А малчуганите ги очакват забавни игри, подаръци и почерпка! Очакваме ви в уютното дворче на клуб "Каркасон"! 

За повече информация можете да следите събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2591413654204692/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1560782307402802


 

За авторката Катерина Нейнска

Дебютната детска книжка на Катерина Нейнска е вдъхновена най-много от идеята малкият ѝ син Ясен, когото вече е успяла да запали по приказките, да стане след няколко години неин верен фен. Ясен даже ѝ е помогнал, като веднъж произнесъл едно чудовище като „чуище“. Думата ѝ допаднала за име на интересен герой, почти веднага се оформили още такива, последвани от приключения... Вдъхновена е и от вечната ѝ любов към детските книги, които се научава да чете сама още на 4 (благодарение и на упоритата си баба) и не спира да препрочита и до днес. Астрид Линдгрен, Ерих Кестнер, Джани Родари, Ръдиард Киплинг, Роалд Дал... Любимите ѝ автори са много повече, като винаги са ѝ били слабост приключенията, наситени с висока доза фантазия, изненади и чувство за хумор. 
Катерина пише от малка и изпробва различни жанрове. Напоследък набляга на приказките и на късите разкази с магични елементи. Учила е реклама и маркетинг – магистратурата си завършва в Лондон, а студентската ѝ работа там е разпоредител в West End театри. През последните години е копирайтър в рекламна агенция.

 

За художничката Светломира Минкова

„Фен и Бибит в Приказната гора“ е едно от най-големите предизвикателства в артистичния ѝ живот. Когато Катерина ѝ предлага да илюстрира тази страхотна и вдъхновена история, Мира осъзнава, че работи върху нещо, от което двете ѝ деца, Деян и Мира, трябва да се чувстват горди, като пораснат. Именно затова подлага всяка една от илюстрациите на обективната им оценка и пресъздава героите по начин, който отговаря възможно най-искрено на детските им очаквания. Оригиналните илюстрации на Чуището и Бебедò са закачени в рамки в детската стая, където двамата малчугани играят всеки ден. Това ги поставя до герои като Ян Бибиян, Патиланчо, Пипи Дългото чорапче, Мечо Пух и Прасчо, Малкият принц и Алиса. За Светломира това е втората детска книжка, след „Безкрило хвърчило“ на Красимир Машев, и първа след завръщането ѝ от Малайзия, където прекарва 6 месеца сред вдъхновяващите джунгли, морета и острови. Светломира Минкова е завършила СХУПИ и НХА, магистратурата ѝ е специалност „Текстилно изкуство“. Работи на свободна практика като графичен дизайнер и художник.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори