Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-07 12:00:13 +0200 Подгответе се за момента, в който бебетата ще започнат да се хранят самостоятелно. Храненето на близнаци

Храненето на близнаци

Храненето на близнаци 470 900
Подгответе се за момента, в който бебетата ще започнат да се хранят самостоятелно.

Първоначално ние ще сме тези, които ще хранят близнаците. Но не е далеч моментът, в който те ще се научат да боравят с приборите и ще получат своето равноправно място на семейната трапеза. Подгответе се за този момент навреме!

Висок стол: Можете да избирате между много видове и да намерите този, който отговаря на вашите и на нуждите на близнаците. Има столове, които могат да бъдат поставени върху нормални столове, столове, които се закрепят директно към масата или такива, които се сгъват и разгъват и не заемат място. Особено когато става дума за близнаци, е препоръчително да изберете столове с вградени игри, които да поддържат интереса им, докато приготвяте храната.

Вилица, лъжица, чиния: Всеки от близнаците трябва да има собствена чиния и прибори за хранене - още една стъпка към самостоятелността.

Внимавайте и за следното:

• Купете нечупливи чинии и детски прибори за хранене, за да минимизирате риска от нараняване.

• Оставете близнаците спокойно да разгледат и да се порадват на новите си придобивки, за да свикнат с тях.

• Насърчавайте  бебетата сами да държат вилицата и лъжицата.

• Уверете се, че времето за хранене е приятно изживяване за децата, като използвате различни истории и трикове, като този със „самолетчето“. Говорете, пейте и се усмихвайте на бебетата. Опитайте се да не се изнервяте, защото ще ги стресирате.

• Никога не оставяйте децата без надзор по време на хранене, за да се избегнат наранявания или задавяне с храна.

• Уверете се, че храната на децата е сервирана на малки хапки, които могат да бъдат преглътнати безопасно, както и че температурата й е правилна и че храната не съдържа кости, които могат да предизвикат задавяне.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори