Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-04-15 20:41:41 +0300 Искате да боядисате великденските яйца заедно с децата си, но се притеснявате от изцапаните с боя дрехи, маса и столове? Шарени великденски яйца с помощта на хартия, памук и капкомер!

Шарени великденски яйца с помощта на хартия, памук и капкомер!

Шарени великденски яйца с помощта на хартия, памук и капкомер! 470 900
Искате да боядисате великденските яйца заедно с децата си, но се притеснявате от изцапаните с боя дрехи, маса и столове?

Досега сме ви споделяли нашата идея как да боядисате яйцата с ориз, така че и детето ви под 2г. да участва активно и да се забавлява. Тази година хрумките са за малко по-големи деца и смели майки, които не се притесняват да връчат боите в ръцете на децата си!

 

Какво ще ви трябва?

Твърдо сварени яйца
Разноцветни бои за яйца
Кухненска хартия или памук
Буркани с топла вода
Капкомери/ пипети

Като за начало пригответе яйцата си, като ги варите поне 10-12 минути след кипването на водата, за да се уверите че са добре сварени. Знаете ли, че можете да приготвите твърдо сварени яйца, като ги изпечете във фурната !? В интеренет има много рецепти за този вид приготвяне, който отнема малко повече време, но гарантира яйца без пукнатини.

След като яйцата се сварят, но са още горещи можете да ги разпределите върху карета от кухненска хартия или парчета памук. Независимо кое от двете ползвате, трябва да е с достатъчна площ, за да можете да обвиете яйцата. Завийте яйцата плътно с памука или хартията. Ако използвате хартия е възможно да ви се наложи да ползвате ластик или връвчица, за да успеете да увиете хартията плътно около яйцето.

Внимание, сега идва забавната част! Разтворете боите поотделно в бурканите с топла вода. Връчете капкомерите на децата и нека с тяхна помощ накапят от боите върху яйцата на отделни места. (Ако не разполагате с капкомери, боите могат да се сипват внимателно и с чаена лъжичка.) Целта е цялата повърхност на хартията или памука да се напои с разноцветни бои, но да не тече вода от тях. Всяко яйце трябва да постои завито между 3 и 5 минути, като след като ги развиете ги оставете върху чиния да изсъхнат напълно.

След като изсъхнат, можете да ги натриете с памуче натопено в малко олио. И voila! - шарените великденски яйца са готови!

 



 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори