Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-11-09 17:02:53 +0200 Адаптирана на български от поетесата Мария Донева, тази очарователна детска книжка запечатва топлата прегръдка на любимата ни баба. „Бабите“ от Беа Табоада е обяснение в любов към най-добрите приятелки на децата

„Бабите“ от Беа Табоада е обяснение в любов към най-добрите приятелки на децата

„Бабите“ от Беа Табоада е обяснение в любов към най-добрите приятелки на децата 470 900
Адаптирана на български от поетесата Мария Донева, тази очарователна детска книжка запечатва топлата прегръдка на любимата ни баба.

Бабо, бабче, маминке – имаме много думи, с които наричаме най-специалните хора в живота ни. Но понякога думите не са достатъчни, за да изразим обичта си към жените, които са ни научили да растем смело, да мечтаем и да бъдем себе си…всяка баба по своя си начин.

В опит да запечата уникалната връзка между децата и техните първи приятелки – „Бабите“, у нас се появява цветното издание „Бабите: Всяка по свой си начин“, в което испанската писателка Беа Табоада с много смях и нежност поднася на малки и големи читатели очарователна история, топла като прегръдката на любимата баба.

Илюстрована от магьосницата Вив Кембъл, тази великолепна книжка проговаря и на български език в невероятния превод на поетесата Мария Донева.

Вълшебна приказка, която започва не с „Имало едно време…“, а с „По мое време…“, „Бабите“ е обяснение в любов към онези супергерои в живота ни, които са съвсем истински. Бабите, които имаме щастието и привилегията винаги да са на наша страна. Дори когато грешим – и особено тогава.

Бабите, които ни учат да шием. Бабите, които винаги могат да ни примамят с нещо вкусно. Бойните баби – онези, които ни предпазват от всички злини. И бабите като врата към едно изминало време, чиято младост понякога ни изглежда толкова невероятна.

Трогателна, забавна и пленяваща със своите красиви илюстрации, „Бабите“ от Беа Табоада е цветно пътешествие за читатели от всички възрасти, което ни подканва да отделим дължимото време да опознаем своите собствени баби и маминки. Да чуем техните истории да разберем повече за мечтите им и да ги заобичаме още повече!

Защото „когато имаш баба, животът е all inclusive“, както пише любимият Фредрик Бакман. И макар и всяка баба да е различна по свой собствен начин, любовта им към нас си остава еднаква – безрезервна и всеотдайна!

 

Ето с какво друго ще ни омгьосат от  ИК "Сиела":

Отряд приказни герои спасяват коледните празници в „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок.

С илюстрациите на талантливата художничка Маргарита Кухтина, очарователната книжка учи децата, че приятелството и любовта са най-големите подаръци.

Най-обичаните герои от няколко класически детски приказки се събират заедно, за да спасят коледния ден в прелестната книжка „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок, която излиза и на български език с великолепните илюстрации на Маргарита Кухтина (ИК „Сиела“).

Никога не е твърде рано да открием празничния сезон сред страниците на това богато илюстровано коледно издание, в което децата от едно малко, отдалечено селце са в опасност да останат без подаръци – не защото са били лоши през годината, а защото… Дядо Коледа просто е заспал.

Бъдни вечер е, а Дядо Коледа вече е раздал почти всички подаръци на послушните деца от дългия си списък. Остава му само да стигне до закътаното селце През девет планини в десета, за да завърши тазгодишната си обиколка.

Но когато очите му започват да се затварят, а прозевките му стават все по-чести и по-дълги, добрият старец решава да слезе в хижата на Трите мечки, която така приветливо го придърпва с топлата си светлина. Е, какво пък толкова, не може ли да си почине за минутка?

В момента, в който пристъпват прага на къщурката си и заварват Дядо Коледа да хърка на дивана, Татко мечок, Мама меца и Малкото мече знаят, че трябва да го събудят. Но това не е толкова лесна задача… Почти полунощ е, а горкият старец спи все така непробудно.

Добре, че Малкото мече знае на кого да се обади. На помощ да раздадат подаръците пристигат Приказните спасители – банда смели герои, които се впускат в шеметно приключение към През девет планини в десета, решени да спасят Коледата на всяка цена.

Червената шапчица ще помогне със своите умения по ориентиране в Най-дълбоката и тъмна гора. Трите прасенца – със способностите си на строители, седемте джуджета ще се окажат полезни като миньори в Най-чудовищната планина. А Малкото мече ще получи най-голямата изненада…

С твърди корици и в голям формат, „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок е красиво подаръчно издание, в което цветната магия на Коледа оживява и показва на децата, че дори и Дядо Коледа понякога има нужда от малко помощ и верни другари.

Подходяща за деца между 2 и 5 години, тази очарователна детска книжка припомня на малки и големи, че най-безценните подаръци, които можем да си пожелаем за тази Коледа са приятелството и любовта.

 

 

 

Вдъхновена от обичаната класика на популярния илюстратор Реймънд Бригс, „Снежният човек“ е топла и весела коледна история за цялото семейство.

 

С класическата коледна приказка от 1978 година „Снежният човек“ на илюстратора Реймънд Бригс милиони малки читатели от Великобритания и САЩ порастват и откриват магията на Коледа.

Сега на български език, вдъхновено от култовата детска класика, се появява едноименното издание „Снежният човек“ от британския сценарист и писател Майкъл Морпурго, известен с романа си „Боен кон“. Оригиналът на приказката излиза само с илюстрации, но Морпурго решава да облече историята и в думи, подарявайки я на цяло поколение нови читатели.

С прекрасните илюстрации на Робин Шоу, които отдават почит на оригиналния стил на Бригс, и в превод на български от талантливия Богдан Русев, „Снежният човек“ е топла и весела коледна история, подходяща да се превърне в празнична традиция за цялото семейство.

Имало едно време малко момче на име Джеймс, което живеело в къща далеч в полята със своята майка, баща, баба и кучето Бърти. Всеки път, в който Джеймс поглеждал през прозореца на стаята си – а той го правел много често, защото точно там обичал да мечтае – той силно си пожелавал да завали сняг. Ала полята оставали все така зелени и от снега нямало дори и помен.

Но една декемврийска сутрин Джеймс открил, че светът е различен. Цяла нощ навън се сипал тих, тих сняг и облякъл дърветата и полята, езерцето и хълмовете в бяла премяна.

Натрупало толкова много, че Джеймс вече можел да излезе да си направи снежен човек. И то не просто обикновен снежен човек, а най-големия и красив, който някой някога е виждал. Точно като в любимата му детска приказка.

Джеймс започнал да строи гигантска кула от сняг, трупал го толкова високо, че снежният човек станал два пъти по-голям от него – с оранжев нос, зелени копчета и широка усмивка, той бил перфектен…и почти като жив.

Докато в нощта преди Коледа не се случило истинско чудо и Снежният човек наистина оживял. Джеймс, който винаги се чувствал малко самотен и различен от останалите заради говорния си дефект, отдавна мечтаел за най-добър приятел. Но и в най-смелите му мечти той не бил снежен великан, с когото да прекара най-невероятната Коледа на света!

Коледа, изпълнена с шеметни пътешествия до далечни земи и невиждани вълшебства, но и Коледа, която донесла на малкото момче най-ценния дар – вярата в себе си и силата да пребори трудностите.

Подходяща за малки и пораснали читатели над 4 години, „Снежният човек“ от Майкъл Морпурго е вълшебна приказка, запечатала в себе си детското вълнение през коледната нощ и смисъла на празника – да бъде носител на надежда, топлина и любов!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори