Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-12-05 16:38:47 +0200 У нас излиза нова коледна история от авторката на бестселърите „Римска тайна“, „Парижка тайна“, „Коледна тайна“ и „Перфектният подарък“. „Коледа в „Тифани“ е по-романтична от всякога в най-обичаната книга на Карън Суон

„Коледа в „Тифани“ е по-романтична от всякога в най-обичаната книга на Карън Суон

„Коледа в „Тифани“ е по-романтична от всякога в най-обичаната книга на Карън Суон 470 900
У нас излиза нова коледна история от авторката на бестселърите „Римска тайна“, „Парижка тайна“, „Коледна тайна“ и „Перфектният подарък“.

С „Римска тайна“ и „Парижка тайна“ обичаната от хиляди читатели у нас Карън Суон ни показа, че майсторски умее да ни развежда из магичната обстановка на някои от най-романтичните градове по света. А уютните ѝ романи „Коледна тайна“ и „Перфектният подарък“ веднага се настаниха в сърцата на любителите на коледните истории.

Тази година, специално за празничния сезон, почитателите на талантливата писателка ще могат да се насладят и на най-обичания ѝ роман – „Коледа в „Тифани“, в който магията на Коледа оживява на три магични локации  – Ню Йорк, Париж и Лондон. Но дали три града са достатъчни, за да излекуват едно разбито сърце?

Когато се омъжва за любовта на живота си само на двайсет години, Кели Хартфърд е убедена, че двамата с Гил ще бъдат от онези двойки, на които всички тайно завиждат и дават за пример за безрезервна любов. И дълго време това сякаш наистина е така.

Докато не настъпва денят на десетата годишнина от сватбата им, когато светът на младата жена се разтърсва из основи и тя разбира, че съпругът ѝ я е лъгал през цялото време. При това с жена, която Кели познава и обича.

Предадена и наранена, Кели осъзнава колко много от собственото си щастие e пожертвала в името на връзката си с Гил през годините. И че животът, който някога е смятала за идеален, отдавна вече не ѝ е по мярка.

С разбит брак, неосъществени амбиции и без собствен дом, тя трябва тепърва да разбере къде е мястото ѝ в света. За тази цел обаче ѝ е нужна помощ, а Кели е късметлийка да има цели три най-добри приятелки от детството, готови на всичко, за да я разведрят.

Една година от живота ѝ. Една година далеч от шотландското провинциално имение, в което Кели се е „загнездила“ като млада. Това искат от нея трите ѝ приятелки. Условията са ясни: Кели ще прекара по четири месеца с всяка една от тях, започвайки от бляскавия Ню Йорк, продължавайки в романтичния Париж и завършвайки в изискания Лондон.

Неприсъщият за нея живот в някои от най-оживените мегаполиси ще въвлече Кели във вихрушка от нови преживявания и преобразявания. Всеки град ще ѝ разкрие скрити съкровища и ще я срещне с хора, които могат да ѝ покажат света такъв, какъвто никога не е виждала. А някъде там – из палитрата от емоции и усещания, влечения и разочарования – Кели ще открие и онази единствена любов, която е по-ценна и от най-големия диамант в „Тифани“.

Интригуваща и емоционална, загадъчна отвъд познатите клишета и сюжети, „Коледа в „Тифани“ за пореден път доказва, че Карън Суон е авторка на романтични романи от най-високо ниво, които никой почитател на жанра не бива да изпуска.

В омайната атмосфера на всеки един от трите града, обогатена с живи и съблазнителни детайли, читателите ще се разходят из Сентрал парк, ще усетят романтичната Сена и мъгливата Темза, а най-накрая – ще се почувстват у дома. Не е ли това истинското значение на Коледа?

 

 

Ето още няколко предложения от ИК „Сиела“, с които може да се сдобиете на Коледния панаир на книгата в НДК:

 

„Коледната принцеса е приказка за любителите на празника от всички възрасти.

 

Наричат я „кралицата на Коледа“. Гласът ѝ се е превърнал в носител на празничния дух за милиони слушатели по света. Тя е Марая Кери и официално обявява коледния сезон на 2022 г. за открит с първата си детска книжка – „Коледната принцеса“, която излиза на български дни след оригиналното издание!

Вдъхновена от детството на обичаната изпълнителка и разказана от самата нея в тандем с писателката Микаела Анджела Дейвис, „Коледната принцеса“ е стопляща сърцето, модерна приказка, в която участва… малката Марая.

Украсено със зашеметяващите илюстрации на художничката Фууджи Такаши и адаптирано на български език в прелестни рими от любимата поетеса Мария Донева, това цветно и забавно коледно издание ще накара малки и големи любители на празника да запеят:

 

„Във този миг вълшебен на Коледа желая да бъда точно с тебе…“

 

Малката Марая не разполага с много в къщурката, в която живее с майка си – оперната певица Ла Дива – и досадния си папагал Павароти. Всяка сутрин кресливите викове на птицата я карат да чисти, да подрежда, да бърше прах и да вчесва красивата тъмна коса на майка си – толкова различна от нейната вечно рошава и заплетена грива.

Ала Марая не се оплаква. Тя дори не обръща внимание на надменните богаташки деца от бялата вила на хълма, които се подиграват на скъсаното ѝ палто и старомодните ѝ дрехи. Защото тя има музиката си и прекрасното си пиано, което събужда в ума ѝ вълшебни мелодии и я кара да мечтае, че някой ден животът ѝ ще е по-различен.

Най-много от всичко на света малкото момиче обича Коледата. И когато така чаканият ден най-после пристига, украсата е сложена и всичко блести от чистота, в дома на Марая нахлуват хулиганите от бялата вила… и разрушават всичко.

С разбито сърце, безпомощна и отхвърлена, малката Марая тръгва сама в снега на зимно, чудно пътешествие, в чийто край момичето ще открие лечебната сила на гласа си, за да разпространи духа на Коледа у дома и по целия свят.

Изпълненa с присъщата на Марая Кери празнична магия и музикалност, „Коледната принцеса“ е незабравимa коледна история, която учи всички деца – а и вече порасналите такива – че вярата в себе си и собствения си глас е най-голямата ни суперсила.

Любимата на милиони поп икона черпи вдъхновение от своите собствени притеснения и страхове като дете, за да ни припомни, че да бъдеш различен не е недостатък, а най-ценният подарък.

 

Единствено по Коледа, във времето магично,

внезапно настроението ставаше различно.

 

С повече от 50 акварелни илюстрации мащабното издание „Ножицата“  е вдъхновено от родовата история на Юлия Спиридонова.

Понякога предметите, предавани от поколение на поколение, служат като физическа връзка с миналото и ни припомнят, че собствената ни история започва векове преди да се родим.

Това е посланието на изключителната книга „Ножицата“ от обичаната българска писателка Юлия Спиридонова и талантливия художник Дамян Дамянов, която вече е на пазара, за да ни отведе на вълнуващо пътешествие из дебрите на българската памет.

Вдъхновена от историята на рода на Юлия Спиридонова, книгата обрисува пътя на наглед обикновена семейна реликва – стоманена ножица, която става свидетел и пазител на събития, предопределили съдбата на България. Ювелирното издание включва повече от 50 акварелни илюстрации, които повеждат читателя по скритите улички на родовата памет.

Преди много време, в пределите на Османската империя, живеел българинът Хубан. Хубан бил войнук от род на войнуци и един ден донесъл в родния си град Севлиево стоманена ножица.

Как е попаднала тя у него? Дали я е купил от пътуващ търговец, или я е донесъл, когато е бил на военна служба? Никой не знае отговорите на тези въпроси, но историята на „Ножицата“ започнала оттам. А само какво я очаквало занапред…

С вековете „Ножицата“ придобила умението да изрязва пътеки във времето.

Пътеки, които се извиват и заплитат, завързват и разделят, стигат чак до наши дни и ни приютяват в гънките на световната история.

През годините тя се предавала от поколение на поколение, попаднала в ръцете

на учители и духовници, служила на художници, общественици и революционери.

„Ножицата“ станала свидетел на славни времена и мигове на щастие, но и на предателства, раздори и позор.  А най-накрая се озовала на бюрото на писателка, която решила да я вгради в основите на необикновен разказ.

Отваряща врата към шеметно пътешествие през вековете – от Древен Египет и Рим, през Ренесанса и Българското възраждане чак до наши дни – Юлия Спиридонова предлага прочит на световната и родната история и припомня без излишен патос и изопачени твърдения, че пътят към бъдещето се оглежда и в бистрия поглед към миналото.

Сред страницата на тази необикновена книга препускат образите на Леонардо да Винчи, Лайош Кошут, Колю Фичето и цар Борис III, а техните действия успяват да разместят пътя на един български род.

Освен чрез майсторското слово на Юлия Спиридонова историята на България, с нейните своеволни приливи и отливи, се очерта и от виртуозните илюстрации, дело на Дамян Дамянов.

Написана с дълбоко разбиране за човешката природа, подходяща за деца и възрастни, „Ножицата“ изрязва пролуки във времето, за да припомни историята на цяла една нация.

 

Бестселъровата  „Училището за Добро и Зло 4: В търсене на слава“ от Соман Чейнани обединява герои и злодеи от любими приказки.

 

Поредицата „Училището за Добро и Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България.

Приказката обаче съвсем не е приключила, защото е време за  нова доза вълшебство в „Училището за Добро и Зло 4: В търсене на слава“ – четвърта книга, която продължава историята, в която герои и злодеи от добре познати сюжети трябва да извоюват своето място в историята „И заживели щастливо...“.

Когато си прекарал по-голямата част от живота си в планове за Щастливия край с най-добрата си приятелка, изглежда странно да планираш сватбата си с момче. Момче, което те избягва от месеци. Или поне така си мисли Агата. Датата на сватбата, в която тя и Тедрос – законният наследник на Камелот – трябва да се венчаят, наближава. Но да си истинска Кралица е едно, а почти Кралица  съвсем друго. И Агата тепърва ще трябва да научи, че пътят към обединението на раздединеното кралство зависи много повече от нея, отколкото някога е предполагала.

Междувременно, Софи, нейната приятелка-враг-принцеса-вещица, е назначена за декан в Училището за Зло. Ала въпреки опитите ѝ да вътвори Нов вид Зло, то някак успява да се изплъзне между пръстите ѝ.

Изборът на нов Дикретор предстои, но сякаш Щастливият край съвсем не е това, което който и да е от героите на тази приказка е очаквал.

И когато историята започне да се ниже по листите... на всички става ясно, че над гората е надвиснала нова опасност. И този път и Враждебни, и Мечтатели ще бъдат застрашени.

Но кога се е случвало Лоши и Добри да се бият на една и съща страна? По всичко изглежда, че тази приказка ще бъде унищожена. И всичко, което са смятали а истина, ще се окаже лъжа...

В „Училището за Добро и Зло 4: В търсене на слава“ Чейнани създава още по- грандиозен и мащабен магичен свят, в който проблемите от реалния свят заживяват свой нов живот, а всеки обрат рисува изцяло нова и неочаквана фабула.

Шеметна, смела и вълнуваща, тази история вдъхва нов живот на приказки стари, колкото света.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори