Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-03-30 14:55:48 +0300 Седмата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ помага на родителите да научат най-малките да подреждат. „Маргаритка: Биби и Мими подреждат“ превръща досадните задачи в забавна игра

„Маргаритка: Биби и Мими подреждат“ превръща досадните задачи в забавна игра

„Маргаритка: Биби и Мими подреждат“ превръща досадните задачи в забавна игра 470 900
Седмата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ помага на родителите да научат най-малките да подреждат.

„Ами-къде-ми-е…?“ е въпросът, който всички родители са чували. А подреждането на детската стая често е едни от най-трудните за научаване навици.

Седмата книжка от от поредицата „Полезни навици“ на проекта „Маргаритка“ се заема с тази трудна задача.

 Създадена с много любов към българските деца от дуото Виктория Величкова (Вики от „Мастило”) и Яна Липованска, писателя Илия Деведжиев и художничката Веселка Велинова, „Магаритка: Биби и Мими подреждат“ повежда най-малките читатели на ново приключение, в което… „важното е най-напред/в стаята да има ред.“

Защо щом всяка играчка е на мястото си, ще я намираме по-бързо и ще имаме повече време за игри? Защо игрите са по-забавни, когато е подредено?

В тази сърцата история обичаните от хиляди деца Биби и Мими, Бухалчето и Маргаритка се запознават със Забравеното разхвърляно страшилище Акъдемие, за да научат какво се случва с всички забравени и изоставени играчки. И да преоткрият добри приятели.

„Магаритка: Биби и Мими подреждат“ е поучителна, но и смешна приказка, в която вълшебствата се създават не от могъщи вълшебници и фантастични същества, а от самите деца.

Забавните и съобразени с детското мислене текстове в поредицата „Полезни навици“ са дело на Илия Деведжиев, а цветните и шарени илюстрации от Веселка Велинова показват нагледно как всеки малък читател може да се превърне в истински герой, който познава най-важните правила.

И двамата автори са част от екипа на „Маргаритка“ от самото създаване на проекта, а издаването на поредицата е естествено следствие на реализираните през 2019 г. видеа и музикален албум „Полезни навици”. Чрез игри и забавни предизвикателства Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), Яна Липованска и екипът на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най-малките деца.

 

Из „Маргаритка: Биби и Мими подреждат“

 

Тази сутрин Биби и Мими се събудиха усмихнати, излапаха закуската, без да се глезят, и веднага се скриха в стаята си. Вчера Бухалчето им беше обещало да си играят на куклен театър и те нямаха никакво търпение да се впуснат в това приключение.

– Ще взема новата си кукла – фея, тя сигурно ще получи главна роля – каза Мими и дръпна куклата от кутията. Кутията се обърна и на килима се разпиляха всякакви играчки: няколко плюшени животинки, шарени части от дървени релси, кукленски дрешки, шапка на магьосница, вълшебна пръчица, две книжки с картинки, моливи за оцветяване, парченца пластилин...

– Пък аз ще взема звездния рейнджър! – каза Биби, грабна любимата си играчка от етажерката и се втурна към вратата. Той не обърна внимание как всички други пластмасови фигурки изпопадаха на пода: полицаи, рицари, пожарникари.

На прага застана Мама:

–  За къде сте се разбързали? Нали няма да излезете, преди да сте подредили всичко тук?

– Не, ноо... –  опита се да каже нещо Биби и Мама го погледна с интерес:

– Ноо, какво?

– Ами... – обади се Мими, – защо да подреждаме, като така и така ще разхвърляме отново, когато започнем да търсим някоя играчка

– Мими! – усмихна се търпеливо Мама. – Нали знаеш, че ако оставяме нещо на мястото му, винаги ще го намираме пак там, без да се налага да преобръщаме цялата стая?

– Ох! Да... – въздъхна Мими. – Биби, хайде да подредим, преди да излезем.

– Чудесно! – каза мама и излезе. Мими изчака малко, после започна да хвърля всичко от килима в една кутия, която издърпа изпод леглото.

– Олеле – прихна Биби, – това ли ти е подреждането?

– Същото е, като твоето вчера! – ядоса се Мими и дръпна чекмеджето на Биби. – Я да видим какво имаме тук?

 

Сто парченца от старото лего,

кученце синьо с ракета до него,

четири кубчета, осем стрелички,

шепа войничета, счупени всички,

стъклено топче... смачкани карти...

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори