Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-06-08 16:12:25 +0300 Илюстрираното издание включва и цветни снимки от Космоса и есета от някои от най-великите умове на астрофизиката. „Джордж търси съкровища в Космоса“ от Стивън и Луси Хокинг – науката за Космоса, разказана за деца

„Джордж търси съкровища в Космоса“ от Стивън и Луси Хокинг – науката за Космоса, разказана за деца

„Джордж търси съкровища в Космоса“ от Стивън и Луси Хокинг – науката за Космоса, разказана за деца 470 900
Илюстрираното издание включва и цветни снимки от Космоса и есета от някои от най-великите умове на астрофизиката.

Ако имате нужда от въведение в тайните на науката и Вселената, то едва ли има по-подходящ гид в това приключение от гениалния Стивън Хокинг. А поредицата, която той пише съвместно с дъщеря си Луси Хокинг, прави пътуването до всякакви кътчета от Галактиката възможно и за най-малките читатели.

Пленителният свят на физиката и астрономията оживяват на езика на децата и във втората книга за приключенията на малкия Джордж, неговата приятелка Ана, нейния баща учен Ерик и суперкомпютъра Космос  –  „Джордж търси съкровища в Космоса“!

Изданието, което се появява на пазара след дълго отсъствие, отново е в превод на Вихра Манова и е придружено от богатите черно-бели илюстрации на Гари Парсънс и цели 32 страници с цветни снимки от Космоса!

А художественият разказ от време на време е прекъсван от великолепни научни есета, които дават на читателите увлекателна реална представа за съвременните научни теории. При това написани от забележителни учени като самия Стивън Хокинг, проф. Бърнард Кар, д-р Сет Шостак, д-р Брандън Картър и лорд Мартин Рийвс.

Довиждане, Земя, здравей, Марс!

              На Червената планета е кацнал робот, който обаче се държи много странно.  Междувременно Ани намира изненадващо съобщение на суперкомпютъра Космос с неизвестен подател и 100% извънземен произход.

              Дали е възможно някъде там да има друг живот? И как трябва да се държиш, ако се срещнеш с него?

              Джордж, Ани и Ерик тепърва ще трябва да открият това. А в приключението си извън-този-свят ще научат и що е това космически боклук, как е изглеждала ранната Вселена, какво представляват пилотираните космически полети и още куп полезни факти, които са необходими за всеки, който някой ден може да се окаже междугалактически пътешественик.

Неочаквано забавен и смайващо образователен пътеводител за Вселената, „Джордж търси съкровища в Космосавпечатляващо и вдъхновяващо издание, което разпалва любовта към науката, разширява кръгозора отвъд нашата Слънчева система и разпалва копнежа към необятния Космос не само у най-малките читатели, но и у техните родители.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори