Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-02-11 17:58:14 +0200 Една бременност носи много промени не само в ежедневието ни, но и в тялото ни! Как се променя тялото ни през бременността?

Как се променя тялото ни през бременността?

Как се променя тялото ни през бременността? 470 900
Една бременност носи много промени не само в ежедневието ни, но и в тялото ни!

Казват, че жените са по-силният пол, защото имаме способността да раждаме бебета. Но дали сме по-силни от мъжете, защото можем да родим дете и да издържим на силната болка от раждането или защото можем да се изправим пред тялото си отново след бременността? Забелязвате ли в огледалото колко много се е променило то?

Има късметлийки, на които дори след раждането по тялото им не се забелязват забележими промени, но при мнозинството от нас това, което остава след раждането, е съвсем различен аспект от тялото ни и по никакъв начин не прилича на това, което е било преди.

 

Майчинството може да превърне силуета на тялото от тип ябълка в круша, а крехките фигури в масивни такива. Дори и да успеем да свалим всичките допълнителни килограми едно е сигурно... че тялото ни никога няма да бъде същото.

Дори и да успеем да стегнем корема си отново, често остава отпусната кожа над него. При някои дами това може да бъде ниско долу или малко по-високо – в областта на пъпа.

Подобно нещо се случва и с гърдите ни – кожата се отпуска, и формата, която сме познавали отпреди бременността, може никога да не се върне.

В областта на гърба ни може да забележите увеличаване на мазнините и особено в областта на талията, което може да наложи смяна на предпочитания модел бельо, тъй като някои видове очертават излишно новите гънки.

Стриите са друг важен проблем за женското тяло. За съжаление при рязкото напълняване и изпъване на кожата, които причинява бременността, се появяват стрии, които много често остават след раждането. Те представляват козметичен дефект – разкъсани еластични влакна на повърхността на кожата, които типично забелязваме най-често в областта на бедрата, корема и гърдите.

Освен това, в допълнение към стриите, внезапното наддаване на тегло заедно със задържането на течности, което е типично за бременността, създава целулит. Най-чувствителна към това е зоната на бедрата.

В допълнение към това дори и най-добре оформените и дълги крака не могат да избягат от разширените вени, които се получават поради повишеното налягане във вените, причинено от бременността.

 

И накрая, въпреки че повечето жени изпитват трудности да възприемат промените в тялото си още през бременността, всичко е ще бъде забравено и ще вярвате, че си струва всеки един дискомфорт, щом видите своето бебче за пръв път извън корема си!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори